Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte?

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.05.2024 - 16:41
Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte? - Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte? vă explicăm după ce WhatsApp a introdus o funcție ce poate fi exploatatăd e hackeri. Poți rămâne rapid fără bani

SHARE

O nouă funcție WhatsApp este folosită de infractorii cibernetici pentru a vedea tot ce apare pe ecranul mobil al utilizatorilor.

Citește și: Cuvântul pe care să nu-l mai spui niciodată la telefon. Ce pățești dacă răspunzi în acest fel?

Începând cu luna august a anului trecut, funcția de partajare a ecranului din WhatsApp este disponibilă pentru a ajuta un membru al familiei să rezolve orice problemă cu telefonul mobil. Acum, această funcție este o modalitate prin care infractorii cibernetici pot intra în telefonul mobil al utilizatorului.

Citește și: Ce să faci când sună cineva și spune că e de la bancă? Nici nu-ți dai seama cum rămâi fără bani

Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte?

Toate funcțiile noi care au fost adăugate aplicației de chat deținute de Meta permit realizarea de noi utilizări și ușurează viața de zi cu zi cu una dintre cele mai instalate aplicații. Dar, așa cum se întâmplă adesea, unele dintre aceste funcții implică acordarea anumitor permisiuni, cum ar fi posibilitatea de a partaja ecranul pentru a putea vedea tot ceea ce se întâmplă pe acesta, inclusiv notificările, scrioe elespaniol

Google dezvoltă funcția de partajare a ecranului în Android 15, dar fără ca notificările care sosesc în permanență pe mobil să fie vizibile. Acest lucru este foarte important pentru confidențialitate, deoarece dacă vă partajați ecranul, ca în acest caz WhatsApp, și sosește un SMS cu codul PIN pentru noul card bancar, utilizatorul cu care partajați ecranul îl va vedea fără probleme.

Această vulnerabilitate este cea pe care infractorii cibernetici o exploatează în WhatsApp, precum și lipsa de cunoștințe tehnologice a unor utilizatori. Aceștia sunt pașii pe care îi fac escrocii:

Utilizatorul primește un apel video pe WhatsApp.

Escrocii folosesc apelul video pentru a avertiza utilizatorul că aparatul foto nu funcționează corect sau că există o eroare de actualizare.

Aceștia încurajează victima să apese butonul de partajare a ecranului pentru a rezolva problema.

Utilizatorul apasă pe buton, iar escrocii pot vedea tot ce se întâmplă pe ecranul victimei.

Aceștia pot trimite un cod de securitate prin SMS pe telefonul mobil pentru a transfera controlul asupra contului WhatsApp al victimei către un alt dispozitiv.

Utilizatorul închide apelul video și, în câteva minute, poate pierde accesul la contul său de WhatsApp, precum și la orice informație pe care o are în chat-uri; de obicei, este ușor să treci o captură de ecran a unui cont bancar unui membru al familiei sau chiar orice informație sensibilă, cum ar fi ID-ul sau mai multe.

Odată cu viitoarea actualizare Android 15, potrivit Android Police, este de așteptat ca infractorul cibernetic să nu mai poată vedea niciuna dintre notificările ca SMS-uri primite care pot sosi pe telefonul utilizatorului, chiar și atunci când acesta împarte ecranul printr-un apel video pe WhatsApp. Acum, pur și simplu, dacă o persoană îl partajează, fiecare notificare poate fi văzută ca acel mesaj SMS care ajunge pe telefonul mobil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te