Părinții mi-au interzis să mă mut de la ei. Când am aflat motivul real, am sunat imediat la poliție

DE Elena Petrescu | Actualizat: 26.07.2024 - 16:34
Părinții mi-au interzis să mă mut de la ei. Când am aflat motivul real, am sunat imediat la poliție - Foto: Pexels, imagine cu rol ilustrativ

Părinții mei mi-au interzis să mă mut de la ei. Când am aflat adevăratul lor motiv, am sunat imediat la poliție. Numele meu este Mihaela și vreau să împărtășesc o poveste care mi-a dat viața peste cap.

SHARE

Părinții mei mi-au interzis să mă mut de la ei. Când am aflat adevăratul lor motiv, am sunat imediat la poliție. Numele meu este Mihaela și vreau să împărtășesc o poveste care mi-a dat viața peste cap. Nu am crezut niciodată că voi trăi o asemenea trădare, darămite să vorbesc despre asta. Dar iată-mă.

Părinții mei mi-au interzis să mă mut de la ei. Când am aflat adevăratul lor motiv, am sunat imediat la poliție

Am terminat recent al treilea an de facultate și am dat peste cel mai drăguț apartament din apropierea Universității. Avea tot ce mi-am dorit vreodată: ferestre uriașe, un colț de lectură confortabil și un farmec care mă făcea să mă simt ca acasă. Eram în culmea fericirii și abia așteptam să le spun părinților mei.

Într-o după-amiază însorită, m-am așezat cu ei în sufragerie, fără să-mi pot stăpâni entuziasmul.

"Mamă, tată, ghiciți ce?"

Au ridicat ochii din televizor, aruncându-mi o privire curioasă.
"Am găsit apartamentul perfect! Este aproape de Univeritate și e absolut perfect! În sfârșit pot avea propriul meu spațiu."
Tata a închis, televizoul. "Mihaela, trebuie să vorbim despre asta", a început el, cu un ton grav.
Mama a dat din cap, chipul ei s-a strâns de îngrijorare. "Nu credem că este o idee bună pentru tine să te muți chiar acum. E o risipă de bani. Ar trebui să stai acasă și să economisești."

M-am holbat la ei, entuziasmul meu dezumflându-se ca un balon perforat. "Ce? De ce? Asta e ceva ce mi-am dorit de atâta timp. Și am economisit destul pentru asta."

Tata a suspinat adânc. "Pur și simplu nu e momentul potrivit, Mihaela. Ai încredere în noi."
Frustrată și confuză, m-am întors spre Alex, iubitul meu, care fusese un adevărat sprijin pentru mine în toată această vânătoare de apartamente. Stătea lângă ușă, urmărind cum se desfășoară discuția.

"Alex, ajută-mă", am implorat.

Alex a făcut un pas înainte, comportamentul său calm fiind liniștitor. "Domnule și doamnă Iacob, Mihaela a muncit foarte mult pentru asta. Cred că merită propriul ei spațiu."

Citește și: Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil

Dar părinții mei erau de neclintit. "Alex, nu e atât de simplu", a spus mama, cu o privire ciudată pe care nu o putea șterge de pe față. "Sunt lucruri pe care nu le înțelegi."

"Cum ar fi ce? Ce nu-mi spui?"
Au schimbat priviri și le-am putut simți ezitarea. În cele din urmă, tata a vorbit. "Noi... am luat un împrumut în numele tău."

Am clipit agita, încercând să procesez cuvintele lui. "Cum adică, "un împrumut în numele meu"? Cum ați putut să faceți asta?"

Ochii mamei s-au umplut de lacrimi. "Aveam nevoie de bani pentru nunta Mariei. A fost atât de important pentru ea."

Mi-a picat fața. "Mi-ai luat banii pentru nunta Mariei? Cea cu Mihai, fostul meu prieten care m-a înșelat cu ea? Sper că glumești!"
Au dat din cap, cu vinovăția gravată pe fețele lor. "Nu am vrut să te împovărăm cu asta", a spus tata încet. "Dar nu am avut de ales."

Am simțit că pământul se mișcă sub mine. "Deci, ați folosit banii mei câștigați cu greu pentru a plăti nunta lor? Nunta bărbatului care m-a trădat și a surorii care mi-a frânt inima?"

Mama a întins mâna să-mi atingă brațul, dar m-am îndepărtat. "Mihaela, ne pare rău. Nu am vrut niciodată să afli în acest fel."

"Cât de mult?" Am întrebat, vocea mea abia o șoaptă. "Cât de mult ai luat?"

"Cam 40.000 de €", a recunoscut tata, uitându-se în altă parte.
Am gâfâit. "Patruzeci de mii de €? Ești nebun? Cum ai putut să-mi faci asta?"
Alex s-a apropiat, punându-mi o mână pe umăr. "Mihaela, hai să vorbim calm despre asta."

"Calm?" Am izbucnit. "O iau razna, Alex! Iartă-mă, dar nu mă pot abține! Au stricat totul!"

Tata s-a ridicat în picioare, încercând să se apropie de mine. "Am făcut-o din dragoste pentru sora ta. Am crezut că era lucrul corect de făcut".

"Voi numiți asta dragoste?". "Să furi de la propria ta fiică? Să faci asta pe la spatele ei. Asta e egoism pur, tată. Te rog, scutește-mă!"
Lacrimile mamei curgeau acum valuri. "Te rog, Mihaela. Încearcă să înțelegi punctul nostru de vedere. Suntem încă părinții tăi. Nu am vrut niciodată să te rănim."
"Dar ați făcut-o", am șoptit, simțind cum greutatea trădării lor se așează peste mine.

Alex m-a strâns într-o îmbrățișare, brațele lui fiind singurul lucru care m-a împiedicat să mă prăbușesc. Dar când m-am uitat peste umărul lui la părinții mei, am realizat că nimic nu va mai fi la fel.
Oamenii în care aveam cea mai mare încredere mă înșelaseră în cel mai rău mod posibil. Și nu aveam nicio idee cum să merg mai departe de aici.
Știind că alte discuții ar fi inutile, m-am dus în camera mea după plecarea lui Alex, cu mintea atacată de o mie de gânduri.
Imediat ce am închis ușa, am sunat-o pe mătușa Adina. Ea era sora mai mică a mamei, întotdeauna vocea rațiunii în familia noastră haotică.

"Mihaela, dragă, ce s-a întâmplat?", a întrebat mătușa Adina, cu vocea plină de îngrijorare.
"Adina, pot să vin să stau cu tine un pic? Trebuie să plec de aici", am spus, încercând să-mi păstrez vocea stabilă.

"Bineînțeles, poți veni. Ce s-a întâmplat, dragă?"
Mi-am împachetat lucrurile esențiale într-o valiză mică, cu mâinile tremurându-mi. "E o poveste lungă. Îți voi explica totul când voi ajunge acolo."

Citește și: A transformat tragedia în succes. ”Sunt triplu amputată și un model sexy, nimic nu mă oprește!”

Când am ajuns la mătușa Adina, ea m-a întâmpinat cu o îmbrățișare caldă. Casa ei confortabilă, plină de mirosul prăjiturilor proaspăt coapte, părea un refugiu sigur. Ne-am așezat în sufrageria ei, iar ea m-a ascultat cu atenție în timp ce îmi vărsam năduful.

"Nu pot să cred că ți-au făcut asta", a spus ea, clătinând din cap. "Părinții tăi chiar au întrecut măsura de data asta."
"Nu știu ce să fac, mătușă Adina. Mă simt atât de pierdută."
"Nu ești singură în această situație, Mihaela. Mulți oameni s-au confruntat cu situații similare și au găsit modalități de a se apăra."

"Dar eu ce pot să fac? M-au lăsat cu această datorie masivă."

"Ei bine, ai putea contacta poliția", a sugerat ea cu precauție.

M-am uitat la ea, uimit. "Poliția? Serios?"

"Da, Mihaela. Ceea ce au făcut este ilegal. Au comis o fraudă. Ai tot dreptul să îi raportezi."
În dimineața următoare, m-am dus la secția de poliție cu mătușa Adina alături de mine. Am simțit un val de teamă și determinare în timp ce povesteam tot ce făcuseră părinții mei.

Ofițerul a ascultat cu atenție, luând notițe. "Aceasta este o problemă serioasă, domnișoară Iacob. Va trebui să continuăm investigațiile, dar se pare că aveți un caz solid."
Câteva zile mai târziu, părinții mei au fost arestați și acuzați de fraudă.
Erau furioși pe mine, iar furia lor a fost palpabilă în timpul scurtei convorbiri telefonice pe care am avut-o cu ei.
"Cum ai putut să ne faci asta, Mihaela?", a țipat mama. "Noi suntem părinții tăi! Am făcut-o pentru familie!"

"Pentru familie?" Am tras înapoi. "Mi-ați ruinat viitorul pentru nunta Mariei și a lui Mihai! Cum e asta pentru familie?"

Maria și Mihai au făcut, cum er de așteptat, mare scandal pe tema asta. Au apărut la casa mătușii Adina, cerând să vorbească.

"Mihaela, acest lucru este ridicol!" a strigat Maria. "Distrugi familia!"

"Ai făcut tu asta când te-ai decis să te căsătorești cu Mihai", am tras înapoi. "Amândoi știați ce faceți."
Mihai a rânjit. "Exagerezi, Mihaela. Sunt doar bani."
"Doar bani? A fost viitorul meu!"

Mătușa Adina a intervenit, cu ochii în flăcări. "Ajunge! Amândoi, ieșiți afară. Mihaela nu are nevoie de stresul ăsta acum."

Au plecat, mârâind, dar răul era făcut. Singurii oameni care mă susțineau cu adevărat erau mătușa Adina și Alex.

Alex a fost sprijinul meu în toate. Venea la mine în fiecare zi, oferindu-mi alinare cu prezența lui iubitoare. "Vom trece peste asta, Mihaela", m-a asigurat în mod repetat. "Îți promit."
Într-o seară, în timp ce stăteam pe veranda mătușii Adina, Alex m-a luat de mână. "Ai făcut ceea ce trebuia, să știi. Te-ai apărat singură."
M-am uitat la el, lacrimile umplându-mi ochii. "Sper să fie așa. Simt că totul se duce pe apa Sâmbetei."

"Poate", a spus el încet. "Dar, uneori, lucrurile trebuie să se destrame pentru a reveni la locul lor. Sunt multe de gestionat, dar ne ai pe mine și pe mătușa Adina alături de tine la fiecare pas."

Citește și: Și-a lăsat mireasa la altar, iar motivul a fost aplaudat de mulți. Așa ceva nu se face și punct

Mătușa Adina a dat din cap. "Alex are dreptate. Suntem aici pentru tine, Mihaela. Și ești mai puternică decât crezi. Să nu uiți niciodată asta."
Procesul juridic a fost lung și stresant, dar, în cele din urmă, s-a făcut dreptate. Părinții mei au fost trași la răspundere pentru acțiunile lor, iar eu am simțit un sentiment de ușurare.

Îmi pare rău pentru ei? Uneori. La urma urmei, au fost părinții mei. Dar nu-i puteam lăsa să-mi distrugă viitorul. Trebuia să iau atitudine, chiar dacă asta însemna să despart familia.
Cu sprijinul mătușii Adina și al lui Alex, am început încet să-mi refac viața. Mi-am găsit o slujbă nouă, am economisit din nou și, în cele din urmă, m-am mutat în apartamentul visurilor mele. Nu a fost ușor, dar am știut că am făcut alegerea corectă.
Privind în urmă, mă întreb adesea dacă am făcut ceea ce trebuia? Am fost prea dură cu părinții mei?
Dar apoi îmi amintesc de trădarea, minciunile și durerea pe care le-au provocat. Ce ai fi făcut diferit? Uneori, trebuie să te aperi singur, chiar dacă asta înseamnă să rămâi singur.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te