Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. 7.000 de sportivi au ”defilat” pe Sena

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.07.2024 - 22:44
Jocurile Olimpice de la Paris - FOTO Profimedia Images
Încep Jocurile Olimpice de la Paris - FOTO: Facebook - Comitetul Olimpic și Sportiv Român
Încep Jocurile Olimpice de la Paris - FOTO Profimedia Images
Delegația României - Foto: Profimedia Images

Încep Jocurile Olimpice de la Paris cu o ceremonie diferită de tot ceea ce a fost până acum. Evenimentul planetar se vrea unul ”istoric pentru climă”

SHARE

Organizatorii au promis o ceremonie de deschidere pe care publicul nu a văzut-o niciodată pentru a lansa Jocurile de la Paris din 2024.

Aceștia au promis că evenimentul va fi „istoric pentru climă”. Ca parte a strategiei sale climatice, comitetul a stabilit un obiectiv de a genera nu mai mult de jumătate din gazele de încălzire a planetei produse la Jocurile de vară anterioare de la Londra și Rio, angajându-se să reducă emisiile în trei categorii principale: construcții, transport și operațiuni.

Peste 80 de bărci care poartă aproape 7.000 de sportivi au pornit, pe rând, de pe Podul Austerlitz din Paris pentru o paradă plutitoare pe râul Sena, trecând pe lângă catedrala Notre-Dame pentru a ajunge la picioarele emblematicului Turn Eiffel, scrie France24.com. 

UPDATE 22.30 A ”defilat” delegația României. Team Romania are 106 sportivi.

Foto: Profimedia Images

Plouă la Paris. Însă este cald.

Foto: Profimedia Iamges

Au început festivitățile de deschidere a Jocurilor Olimpice

UPDATE 21.40 Petrecerea pe Sena continuă! Au mai sosit 24 de delegații. Plutesc de-a lungul Senei în sunetul unui pian francez de vis.

 

 

UPDATE. 21.00 80 de artiști de la Moulin Rouge au interpretat dansul iconic care datează din anii 1820. Costumele lor roz au fost concepute special pentru Ceremonia Jocurilor Olimpice.

 

 

Citește și: VIDEO Parisul, transformat într-un imens stadion cu ocazia Jocurilor Olimpice. Multe inovații

UPDATE.20.40 Lady Gaga a susținut un concert în deschiderea ceremoniei.

 

UPDATE 20.30. Echipele participante la JO au început defilarea. Barca cu delegația Greciei este prima care a intrat în scenă. Giannis Antetokounmpo și Antigoni Drisbioti sunt purtătorii de drapel ai elenilor.

 

 

Zinedine Zidane a adus Flacăra Olimpică pe Stade De France. Fostul fotbalist este așteptat de mii de atleți și spectatori să ajungă pe Sena, potrivit Euronews.

Delegația României pe barjă aşteptând plecarea spre Pont d’Iena, potrivit TVR Sport.

Drapelul României va fi purtat, la această ediţie a Jocurilor Olimpice, de soţii Ionela şi Marius Cozmiuc, campioni la canotaj.

Împreună, cei doi au nu mai puţin de 19 medalii la marile competiţii! Ionela este triplă campioană mondială şi triplă campioană europeană, participând, până acum, la două ediţii de Jocuri Olimpice: Rio 2016 şi Tokyo 2020.

Marius este campion mondial şi dublu campion european, dar şi vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A participat până acum la trei ediţii ale Jocurilor: Londra 2012, Rio 2016 şi Tokyo 2020.

Anul acesta, Marius concurează la Paris, în calitate de căpitan al echipei masculine de canotaj, în ciuda unei intervenţii chirurgicale extrem de serioase, pe care a suferit-o în urmă cu doar patru luni, conform tvrinfo.ro.

Încep Jocurile Olimpice de la Paris. Organizatorii promit o ceremonie unică cu o paradă plutitoare

Ceremonia va dura aproximativ trei ore și 45 de minute .

În România festivitățile sunt transmise LIVE, începând cu ora 20:30, pe Eurosport 1 și TVR 1.

La spectacol vor fi prezenți peste 80 de șefi de stat și de guvern și peste 300.000 de spectatori vor urmări de pe malul râului, au spus organizatorii.

Oficialii de securitate spun că până la 45.000 de polițiști și mii de soldați și agenți de securitate privați vor fi însărcinați cu asigurarea ceremoniei și a evenimentelor sportive care vor fi răspândite în Paris.

În timp ce organizatorii au fost strânși cu privire la artiștii care ar putea cânta pe parcursul serii, Lady Gaga și Céline Dion au fost ambele văzute la Paris . Cântăreața franco-maliană Aya Nakamura este așteptată să cânte o melodie a regretatului Charles Aznavour, scrie france24.com.

Jocurile Olimpice de la Paris se confruntă cu riscuri de securitate fără precedent

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te