Locurile de vis unde ești plătit ca să te muți. În ce țări sunt și câți bani primești?

DE Florentina Enache | Actualizat: 26.07.2024 - 16:33
Locurile de vis unde dacă te muți, ești plătit. În ce țări sunt și câți bani primești? - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)
Foto: prepareforcanada.com
Foto: Instagram / iquiquedesdeelaire
Foto: andysto.com
Foto: swirled.com
Foto: myswitzerland.com
Foto: irishmirror.ie
Foto: irelandglamping.ie
Foto: easemytrip.com

Locurile de vis unde ești plătit ca să te muți. În ce țări sunt și câți bani primești? Care sunt condițiile?

SHARE

Multe orașe sau țări oferă bani rezidenților noi, în anumite condiții. Iată în ce locuri de vis te poți muta și câți bani poți primi pentru acest lucru, conform unui articol al worldwildschooling.com.

Saskatchewan, Canada

Dacă v-ați dorit întotdeauna să studiați în străinătate, dar nu știți unde să vă mutați, Saskatchewan e locul perfect, fiind o provincie canadiană renumită pentru peisajele sale naturale impresionante. Studenții care se mută în Saskatchewan se pot înscrie în programul Graduate Retention Program, care oferă până la 20.000 CAD (15.000 $).

Citește și: Cine se mută în aceste frumoase orașe primește 10.000 $, de bun-venit. Pentru ce se dau banii?

Cu toate acestea, pentru a obține această plată, studenții trebuie să locuiască în Saskatchewan timp de zece ani. Acest oraș oferă multe lucruri de văzut și de făcut și un cadru natural superb. 

Foto: prepareforcanada.com

Chile

Chile, o țară renumită pentru peisajele sale magnifice, fauna sălbatică fascinantă și patrimoniul cultural bogat, îi plătește pe antreprenorii cu o idee de afaceri start-up să se mute în țară. Programul Start-Up Chile oferă subvenții pentru trei programe, fiecare oferind o plată substanțială pentru a se muta în țară.

Suma maximă pe care o poate obține un nou rezident este de 80.000 de dolari sub formă de finanțare pentru a-și începe afacerea. În Santiago, capitala Chile, veți găsi toate facilitățile de care aveți nevoie pentru a avea un trai bun și veți avea multe lucruri de văzut și de făcut.

Cu toate acestea, dacă preferați să locuiți într-un loc cu mai multă frumusețe naturală, vă recomandăm să vă mutați în La Serena, unde veți găsi o întindere uimitoare de coastă. Antofagasta oferă, de asemenea, peisaje de coastă impresionante.

Foto: Instagram / iquiquedesdeelaire

Presicce-Acquarica, Italia

Presicce-Acquarica este o comună din provincia Lecce din sudul Italiei. În ciuda arhitecturii sale fermecătoare și a împrejurimilor naturale frumoase, acest oraș s-a luptat cu o populație în scădere timp de mulți ani. Ca atare, orașul oferă acum noilor proprietari de case până la 30.000 de dolari pentru a se muta în zonă și a renova casele construite înainte de 1991. 

Dacă te muți în Presicce-Acquarica, te poți aștepta ca zilele tale să fie pline de liniște. La o scurtă distanță de coasta din sudul Italiei, veți avea, de asemenea, acces rapid la plajele pitorești ale țării. 

Foto: andysto.com

Citește și: Vacanță în Paralia Katerinis. Cât costă un sejur de 7 zile: ”Și să vrei nu ai pe ce să chletui bani”

Candela, Italia

Un alt oraș italian frumos care vă va plăti să vă mutați acolo este Candela, un oraș uluitor situat pe un deal în sud-estul Italiei. În Candela, vei găsi străzi pietruite înguste și liniștite, o arhitectură tradițională uimitoare în culori pastelate, priveliști pitorești și o comunitate primitoare de localnici.

La fel ca Presicce-Acquarica, Candela a înregistrat un declin al populației. Ca atare, primarul a introdus un program de încurajare a noilor rezidenți să se mute aici. În cadrul acestui program, noile familii primesc până la 2.000 de euro, iar persoanele singure primesc 800 de euro. Totuși, aceștia trebuie să aibă un loc de muncă și să investească într-o casă construită înainte de 1991.

Foto: swirled.com

Citește și: Cum se descurcă românii care merg în vacanță în Turcia și nu știu engleză sau turcă?

Albinen, Elveția

Albinen, un sat pitoresc din Elveția, a înregistrat o scădere a populației tinere. Pentru a rezolva problema, Albinen oferă stimulente financiare expatriaților sub 45 de ani care se mută acolo. Prin urmare, ai putea încasa bani în timp ce te muți undeva unde ai visat mereu să locuiești.

Celebru pentru peisajele sale superbe, programul Albinen plătește noilor rezidenți 20 000 de franci elvețieni (21 000 de dolari) pentru a se muta și încă 10 000 de franci elvețieni (10 000 de dolari) pentru a-și muta copiii. Desigur, satul are puține de făcut, dar împrejurimile sale sunt un paradis al excursioniștilor. Nu vă veți plictisi niciodată să explorați peisajele montane impresionante ale Elveției. 

Foto: myswitzerland.com

Ponga, Spania

Ponga este un oraș rural spaniol cunoscut pentru peisajele sale naturale surprinzătoare, atmosfera relaxată și arhitectura tradițională. Îți vei petrece cea mai mare parte a timpului în oraș explorând obiectivele turistice locale și făcând drumeții în munți.

Biserica Santa María de Tarañes, Palatul Sobrefoz, Biserica San Juan de Beleño și Ruta del Valle de Ponga sunt printre locurile de interes. Dacă vă mutați în Ponga, guvernul spaniol este pregătit să vă plătească 2.970 de euro (3.244 de dolari). De asemenea, vă va plăti aceeași taxă pentru toți cei pe care îi aduceți cu dumneavoastră.

Foto: irishmirror.ie

Irlanda

Dacă ați visat vreodată să locuiți pe o insulă îndepărtată, departe de agitația vieții din orașele mari, acum aveți ocazia. Guvernul irlandez a dezvăluit recent planurile de a oferi oamenilor până la 84.000 EUR pentru a se muta pe una dintre insulele îndepărtate ale țării. Cu toate acestea, banii nu îți vor ajunge în cont atunci când te muți în noua casă.

În schimb, guvernul va oferi banii noilor rezidenți care se angajează să restaureze o proprietate abandonată, permițându-vă să vă construiți casa de vis pe insulă. Printre insulele uluitoare în care vă puteți muta ca parte a programului Our Living Islands se numără insula Inis Mór, insula Arranmore și insula Bere.

Foto: irelandglamping.ie

Mauritius

Antreprenorii care au o idee de afaceri și visează să trăiască într-un paradis tropical ar putea fi încântați să afle că Mauritius oferă noilor rezidenți o plată lunară de 20 000 de rupii mauritiene (440 de dolari) pentru a se muta pe insulă și a începe o afacere. Noii rezidenți trebuie să prezinte unei comisii o idee de afaceri unică și profitabilă pentru a primi plata.

Comitetul va decide apoi dacă te califici sau nu pentru sprijin. Mauritius este o destinație cu plaje cu nisip alb și moale, ape turcoaz cristaline și păduri tropicale. Atunci când nu munciți din greu pentru a vă clădi afacerea, vă veți petrece timpul făcând plajă, înotând, făcând drumeții și mâncând fructe de mare proaspăt pescuite. Printre locurile populare de locuit de pe insulă se numără Port Louis, Grand Baie și Pereybere.

Foto: easemytrip.com

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te