VIDEO SUA pot spulbera complet Flota Mării Baltice a Rusiei. Lupta pentru Kalinigrad ar dura o zi

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.06.2024 - 20:02
SUA pot spulbera complet Flota Mării Baltice a Rusiei. Lupta pentru Kalinigrad ar dura o zi - Foto: Royal Navy (imagine cu caracter ilustrativ)

SUA pot spulbera complet Flota Mării Baltice a Rusiei. Lupta pentru Kalinigrad ar dura o zi. SUA practică atacuri cu avioane B-52 asupra exclavei rusești Kaliningrad, „lansând” rachete de croazieră, cu deschiderea trapelor bombei și descărcarea „sarcinii utile”.

SHARE

SUA pot spulbera complet Flota Mării Baltice a Rusiei. Lupta pentru Kalinigrad ar dura o zi, după cum arată exercițiile BALTOPS 24 la scară largă ce au început în Marea Baltică, care, după ce Finlanda și Suedia au aderat la NATO, au devenit apele interne ale Alianței.

Sunt implicate peste 50 de nave și peste 80 de avioane și 9.000 de militari din 20 de țări NATO care participă la manevre la Klaipeda în Lituania și vor continua până la 20 iunie.

SUA pot spulbera complet Flota Mării Baltice a Rusiei. Lupta pentru Kalinigrad ar dura o zi

Componenta navală este semnificativă. Spania și-a trimis nava amiral - nava de aterizare Juan Carlos I, care este un portavion Harrier, însoțită de fregata cu rachete Almirante Juan de Borbon din clasa Alvaro de Bazan.

SUA au angajat nava de debarcare New York din clasa San Antonio și nava de comandă Mount Whitney (nava amiral a Flotei a VI-a SUA). Franța este prezentă cu Auverne din clasa Aquitaine. Pe lângă navele de suprafață, forțele submarine participă la exerciții.

Flota navală a NATO prezentă este proporțională cu cea a Federației Ruse în Marea Baltică în general, potrivit Defense Express.

Elementul surpriză este prezența bombardierelor strategice americane B-52, care practică „abordarea” regiunii Kaliningrad și „lansează” rachete de croazieră, cu deschiderea trapelor bombelor și descărcarea „sarcinii utile”.

La rândul său, Spania și-a arătat abilitatea de lovi cu înaltă precizie ținte de la sol, ridicându-și avioanele Harrier de pe Juan Carlos I.

Citește și: România predă piloților ucraineni planurile de atac cu F-16 contra Rusiei. Cum va reacționa Putin?

Activitatea aeriană a fost remarcabilă, bazându-se, în condițiile Mării Baltice, pe o rețea extinsă de aerodromuri terestre.

În timpul exercițiilor au fost practicate și operațiuni de debarcare, ceea ce, având în vedere numărul mare de insule din Marea Baltică, este extrem de important.

Fiecare astfel de insulă se poate transforma destul de ușor într-o baterie anti-navă datorită amplasării sistemelor moderne de rachete de înaltă precizie, ceea ce va reduce în cele din urmă activitatea flotei inamice la zero.

Citește și: Jens Stoltenberg: Îmbunătățirea sistemului nuclear al NATO, cel mai bun răspuns la retoria Rusiei

Iar bătălia pentru Kalinigrad, potrivit analiștilor militari occidentali, ar dura practic câteva ore.

BALTOPS 24 demonstrează modul în care NATO poate face Marea Baltică o zonă sigură, mai ales pe fondul provocărilor rusești la granița cu Estonia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te