Planul lui Putin pentru oprirea războiului din Ucraina: Kremlinul cere deschis capitularea Kievului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.07.2024 - 09:10
Planul lui Putin pentru oprirea războiului din Ucraina: Kremlinul cere deschis capitularea Kievului - Foto: Profimedia images

Putin a respins categoric implicarea Rusiei în orice negocieri semnificative privind un acord de încetare a focului, cerând în schimb "demilitarizarea" "ireversibilă" a Ucrainei ca o condiție prealabilă pentru încetarea focului.

SHARE

Vladimir Putin a respins orice posibilitate de negociere privind încetarea focului și cere deja în mod deschis capitularea efectivă a Ucrainei, subliniază specialiștii Institutului pentru Studiul Războiului.

Planul lui Putin pentru oprirea războiului din Ucraina: Kremlinul cere deschis capitularea Kievului

Putin a comentat perspectivele unei încetări negociate a focului în Ucraina la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Astana, Kazahstan, din 4 iulie, dar, în loc să ofere interesul său fals tipic pentru astfel de discuții, el a respins categoric orice încetare a focului negociată.

Dictatorul de la Kremlin a prezentat în mod repetat Occidentul drept partenerul său probabil de negociere pentru un acord de încetare a focului, pentru a împinge Occidentul să facă concesii cu privire la suveranitatea Ucrainei, dar Putin, în special, a respins toate părțile mediatoare în acordul Ucraina-Rusia.

De asemenea, el a respins Rada Supremă ca un posibil punct de contact pentru negocieri, în ciuda faptului că a afirmat anterior că este singurul organism ucrainean legitim cu care Rusia ar putea negocia.

Citește și: VIDEO Garry Kasparov: "Rusia nu se va opri în Ucraina". România, o posibilă țină în planul lui Putin

"Putin a numit acum toate autoritățile ucrainene nelegitime sau nepotrivite pentru negocieri și a respins ideea ca terțe părți să participe la negocieri, respingând efectiv orice proces real de negocieri complete privind acordul de încetare a focului.

În schimb, el și-a accentuat cererea adresată Ucrainei de încetare a focului", susțin analiștii ISW.

În plus, Putin a înaintat principala cerere de "demilitarizare" a Ucrainei ca principală condiție prealabilă pentru acordul de încetare a focului, potrivit Pravda. ua.

Citește și: Zelenski anunță când se termină războiul din Ucraina. Kievul a făcut planul pentru victoria finală

Analiștii spun că respingerea de către Putin a oricărui acord de încetare a focului fără capitularea Ucrainei ilustrează și mai mult faptul că acesta este încrezător în evaluarea sa conform căreia Rusia poate obține victoria prin continuarea avansului său lent în Ucraina. Altfel spus, el pariază pe un război de uzură fără sprijinul Occidentului pentru Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te