Româncă, găsită moartă și înghețată în Italia. Au murit de frig și câinii care o însoțeau

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.01.2023 - 13:32
Româncă, găsită moartă și înghețată în Italia. Au murit de frig și câinii care o însoțeau - FOTO: gazetaromaneasca

Cristiana Gugu, în vârstă de 50 de ani a fost găsită moartă și înghețată în Italia. Cadavrul ei a fost găsit pe o potecă izolată la cinci kilometri de Badia Tedalda. Cele trei animale care o însoțeau au murit și ele de frig.

SHARE

Ultima dată femeia a fost văzută în timp ce urca cu greu panta acoperită de zăpadă care duce din Svolta del Podere, un sat din comuna Badia Tedalda, Italia, imediat după pasul Viamaggio, pe vechiul drum de stat Marecchiese, până la căsuța ei din lemn, izolată în mijlocul naturii. Apoi au găsit-o ieri, practic înghețată, pe o cărare acoperită de zăpadă.

Cristiana Gugu, o româncă în vârstă de 50 de ani, care locuia de câțiva ani în municipiul în care viscolul a făcut ravagii cel mai mult duminică și luni, a murit din cauza frigului.

Citește și: VIDEO Moscova: „Rusia, pe punctul de coliziune directă cu NATO”. Va înghiți Moldova și Europa de Est

Femeia suferea de mai multe afecțiuni medicale, dar probabil că ar fi fost salvată dacă hipotermia nu i-ar fi dat lovitura finală. Cei trei câini ai ei au fost, de asemenea, găsiți morți.

Mama sa a dat alarma

Alarma a fost dată de mama sa, care nu mai știa nimic de ea și a sunat la carabinieri. 112 a trimis apoi apelul la secția de poliție din Badia Tedalda, ai cărei oameni au găsit în cele din urmă cadavrul.

Lângă ea se aflau încă sacoșele de cumpărături pe care femeia se dusese să le facă pentru ea și câinii ei. 

Citește și: Israelul a distrus un convoi iranian de 25 de camioane cu arme pentru milițiile pro-Assad din Siria

Cristiana își alesese o ocupație deosebită, creșterea câinilor din rasa Ciobănesc Mioritic, o specie originară din zona Carpaților.

Și, pentru a se dedica animalelor sale, se dusese să locuiască lângă Oasi della Cocchiola, o fermă de vacanță plină de viață vara, dar care iarna, mai ales pe vremea asta, se transformă într-un loc singuratic.

Înainte ca militarii să descopere cadavrul, au fost niște voluntari care curățau străzile de zăpadă.

Procurorul de serviciu din Arezzo, Julia Maggiore, a dispus efectuarea unor examene care au confirmat un stop cardiac, probabil cauzat tot de frig. Parchetul a dat apoi undă verde pentru înmormântare; în prezent, trupul neînsuflețit se află la Sansepolcro, așteptând sosirea rudelor din România, unde va avea loc probabil înmormântarea, potrivit corrierefiorentino.it.

Niște cunoscuți au grijă de cei opt câini ai femeii, printre care și trei căței, care au fost lăsați fără hrană de câteva zile. Rămân martorii muți ai unei morți singuratice în mijlocul viscolului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te