Germania începe producția de fuzelaj pentru F-35 A, certificat nuclear. România a comandat 32

DE Adina Mutăr | 04.07.2024 - 20:57
Germania începe producția de fuzelaj pentru F-35 A, certificat nuclear. România a comandat 32 - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Germania începe producția de fuzelaj pentru F-35 A, certificat nuclear. România a comandat 32. Rheinmetall începe producția de secțiuni centrale de fuzelaj pentru avioanele de luptă F-35A, a anunțat compania pe pagina sa oficială.

SHARE

Germania începe producția de fuzelaj pentru F-35 A, certificat nuclear. România a comandat 32.

Compania a început pregătirea personalului ca parte a unui program pentru participarea la producția de componente pentru avioanele de luptă F-35A.

Germania începe producția de fuzelaj pentru F-35 A, certificat nuclear. România a comandat 32

Producția este planificată în Weeze, la AERO-Bildungs ​​GmbH.

În prezent, această întreprindere este partener al companiei americane Northrop Grumman, care ajută și la pregătirea personalului tehnic de bază.

Industria locală de apărare încearcă să-și mărească ponderea în acest proiect, ca parte a achiziției de către Ministerul German al Apărării a avioanelor de luptă F-35A.

AERO-Bildungs ​​GmbH și-a început operațiunile în aprilie 2024, permițând Germaniei să implementeze rapid capabilități pentru a participa la programul F-35A.

În 2023, Northrop Grumman a plasat o comandă la Rheinmetall pentru a produce peste 400 de secțiuni centrale ale fuzelajului.

Acest tip de avion de luptă a fost comandat pentru Forțele Aeriene Germane, ca parte a programului de înlocuire a aeronavelor de luptă Panavia Tornado.

F-35A, considerat cel mai performant avion din lume, este cu atât mai important cu cât a fost certificat să folosească arme nucleare.

Militarnyi a raportat anterior că avionul de luptă multirol F-35A a primit certificarea pentru a transporta o bombă nucleară B61-12.

Citește și: România alocă mai mulți bani de teama lui Putin ca Ungaria și Bulgaria. Ce avioane și tancuri luăm?

Oficial, unele F-35A vor putea acum să transporte B61-12, făcând din avionul de luptă o aeronavă cu dublă utilizare care poate transporta atât arme convenționale, cât și nucleare.

Olanda a devenit prima națiune care a declarat că avioanele sale de luptă invizibile F-35 sunt acum pe deplin responsabile pentru rolul de atac nuclear, lucru care era așteptat de când aeronava a fost certificată în totalitate pentru a transporta bomba termonucleară B61-12 la începutul acestui an.

Citește și: România, cumpărături de război de peste 20 miliarde $. Flota de avioane F-35, cea mai scumpă

România așteaptă avioanele de luptă F-35. Prețul estimat pentru 32 de avioane este de 6,5 miliarde de dolari, urmând să comande încă 16, pe termen lung.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te