Ridicat de poliție, Silvestru Șoșoacă primea 3.000 lei/lună bani de buzunar de la soția senator

DE Florentina Enache | Actualizat: 05.06.2024 - 14:16
Ridicat de poliție, Silvestru Șoșoacă primea 3.000 lei/lună bani de buzunar de la soția senator - Foto: Facebook

Silvestru Șoșoacă a fost dus astăzi la Parchetul General pentru audieri, fiind suspectat cu privire la falsificarea listei cu semnături pentru candidatura sa la alegerile pentru Parlamentul European. Silvestru Șoșoacă primea 3.000 lei/lună bani de buzunar de la soția senator.

SHARE

Silvestru Şoşoacă a fost luat cu mandat de poliţişti şi dus miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiat în legătură cu suspiciuni privind falsificarea listei cu semnături pentru candidatura sa la alegerile pentru Parlamentul European, au declarat surse judiciare.

Citește și: George Simion, vizat de Parchetul General. Legătura cu lista de semnături a lui Silvestru Șoșoacă

Potrivit surselor citate, Silvestru Şoşoacă ar fi fost ajutat de liderul AUR, George Simion, să falsifice respectivele semnături. Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal în acest caz fără să-i menţioneze numele lui George Simion, conform Agerpres.

Silvestru Șoșoacă primea 3.000 lei/lună bani de buzunar de la soția senator

În luna februarie, Diana Șoșoacă a anunțat că și-a suspendat soțul din funcția de conducere pe care o deținea în partidul SOS România.

Veniturile lui Silvestru Șoșoacă erau de câteva ori mai mici față de cele ale soției sale. 

Conform documentelor financiare consultate de Newsweek, acesta încasa venituri în limita salariului minim pe economie.

Silvestru Șoșoacă a iscat un adevărat scandal când a aflat, din presă, spune el, că soția sa a decis să-l suspende din funcția de conducere pe care o deținea în partidul SOS România.

Citește și: Soțul Dianei Șoșoacă, umilit și la locul de muncă. Cu ce salariu infim l-a angajat senatoarea?

Bărbatul a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă citat că o asemenea decizie este „de neînțeles”, în contextul în care ideea înființării SOS România i-a aparținut.

Ultimul loc de muncă al lui Silvestru Șoșoacă cunoscut este cel din cadrul cabinetului de avocatură Diana (Iovanovici) Macovei, unde s-a angajat în august 2020 și unde avea venituri la limita salariului minim, cuprinse între 2200 și 2800 lei.

Conform documentelor financiare consultate de Newsweek, Silvestru Șoșoacă a încasat, în octombrie 2023, un venit de 3100 lei (aproximativ 630 Euro).

Salariul minim pe economie în România este de 3.300 lei, urmând să crească la 3.700 lei.

Anterior, Silvestru Șoșoacă a fost angajat ca șef de tură la Varabev SRL, deținută de Varabev Valentin și soția acestuia, Liliana, din orașul Sulina, Tulcea.

Citește și: Cum instigă George Simion la revizionism cu 7 zile înainte de alegeri. „Harta României Mari, frumos”

În comparație, Diana Șoșoacă încasează, lunar, din poziția de senator, suma de 18.533 lei (aproximativ 3800 Euro).

Silvestru Şoşoacă a fost dus la Parchetul General

"În luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat (George Simion - n.r.), i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane", a transmis Parchetul General într-un comunicat de presă.

Procurorii mai spun că George Simion ar fi transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situaţiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizaţiei în scopul arătat.

„Ca urmare a demersului iniţiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formaţiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând şi pe timpul nopţii, activităţile continuând şi pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Citește și: VIDEO George Simion, la fel ca Ceaușescu. Confiscă domnitorii României să arate cât e de naționalist

Pentru a-şi conspira identitatea şi activităţile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spaţiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condiţiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanţii formaţiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susţinători.

Citește și: George Simion, acuzat de furt intelectual. Cum s-a folosit de Ștefan și MIhai fără să plătească?

Ca urmare a activităţilor descrise, în seara zilei de aprilie 2024, membrii formaţiunii politice au finalizat activitatea de pregătire şi îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-şi depună candidatura şi care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-şi candidatura. În data de 11 aprilie 2024, reprezentanţii Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii", mai transmite Parchetul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te