Beneficiile unui pahar de bere. Îmbunătățește memoria și ajută la eliminarea pietrelor la rinichi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.07.2024 - 08:59
Beneficiile incredibile ale unui pahar de bere. Îmbunătățește memoria și elimină pietrele la rinichi - Foto: Profimedia Images / imagine cu rol ilustrativ

Beneficiile incredibile ale unui pahar de bere. Îmbunătățește memoria și elimină pietrele la rinichi. Iată ce spun specialiștii și de ce e bine să o consumi și iarna?

SHARE

Beneficiile incredibile ale unui pahar de bere. Îmbunătățește memoria și elimină pietrele la rinichi. Iată ce spun specialiștii și de ce e bine să o consumi și iarna?

Beneficiile unui pahar de bere

Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice, mai ales în sezonul cald. Există o serie de beneficii pentru sănătate care te vor convinge să bei, din când în când, o bere, chiar și pe timp de iarnă.

Citește și: De ce unele beri din România au gust diferit de cele din alte țări. Factorii care duc la diferențe

În comparație cu vinul, o altă băutură alcoolică recomandată în cantități moderate pentru beneficiile sale, berea are un conținut mai mare de vitamina B și de proteine, având aceeași cantitate de antioxidanți. Un alt avantaj al berii este că e bogată în minerale care au un efect pozitiv asupra proceselor metabolice.

Consumată în cantități moderate, berea poate deveni cel mai bun ajutor pentru organism. 

Datorită conținutului ridicat de fibre, berea scade nivelul de colesterol LDL din sânge.

Berea are un conținut ridicat de siliciu, despre care se știe că mărește densitatea la nivel osos. Oamenii de știință de la Universitatea Tufts din Massachusetts au descoperit că unul, maximum două pahare de bere consumate pe zi scad considerabil riscul fracturilor.

Consumul de bere scade riscul de infarct. Spre deosebire de persoanele care nu beau bere, consumatorii ocazionali de bere în cantități moderate au șanse cu 40-60% mai mici să facă infarct.

Un studiu realizat în cadrul Universității de Stat din Pennsylvania, realizat pe un număr impresionant de 80.000 adulți, a confirmat faptul că berea scade riscul de infarct, dar și al apariției altor boli cardiovasculare.

Studiile au confirmat efectele pozitive pe care le are berea asupra memoriei, așa că cei care consumă în cantități moderate bere au șanse mai mici să sufere de o forma de demență sau să dezvolte Alzheimer.

Specialiștii susțin că berea conține anumite vitamine care favorizează regenerarea pielii, dar o fac și mai catifelata.

Persoanele care au pietre la rinichi pot grăbi eliminarea pietrelor cu ajutorul berii. Specialiștii susțin că berea este benefica însă și în prevenția pietrelor la rinichi, scăzând riscul apariției acestora cu 40%.

Citește și: Care este berea din România cu cel mai mult alcool? Unde o găsești? Costă de 25 ori cât una normală

În cadrul unui studiu, cercatatorii finlandezi de la Institutul pentru Sănătate Publica din Helsinki au descoperit că atât apa, cât și alcoolul care se regăsesc în bere diluează urina, reducând astfel riscul formarii pietrelor la rinichi. Mai mult decât atât, alcoolul stimulează eliminarea calciului din urina, despre care se știe că are un aport important în apariția litiazei renale.

Berea este o sursă importantă de vitamine, având un conținut ridicat de vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și vitamina B12.

Acidul nicotinic, adică vitamina PP, dar și lactoflavina din bere, asigura un somn odihnitor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te