Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.06.2024 - 09:23
Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei. Iată cum te boți bucura de bronz, stând la umbră și ce beneficii are această legumă?

SHARE

Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai cu orele la soare. Te costă doar 11 lei. Iată cum te poți bucura de bronz, stând la umbră și ce beneficii are această legumă?

Leguma care te ajută să obții un bronz uniform fără să stai la soare

Trebuie să recunoaștem că nu este nimic mai frumos decât un bronz natural la început de vara. Și chiar dacă pare greu de crezut, alimentația are un rol foarte important în obținerea unei nuanțe aurii de invidiat.

Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei

Alimentele precum cartofii, morcovii și dovleceii conțin o cantitate mare de beta caroten - un pigment roșu-portocaliu puternic care se transformă în vitamina A odată ajuns în organism. Vitamina A este esențială pentru sănătatea pielii, unghiilor și pentru imunitate.

De asemenea, ne ajută să obținem acea strălucire a pielii specifică sezonului cald. Nu numai că aceste alimente ne ajută să ne bronzăm mai repede, însă ajută și la reducerea riscului de apariție al cancerului și problemelor cardiace. Probabil că va întrebați cum ne ajută aceste alimente să devenim mai bronzați fără a ne expune la soare.

Ei bine, acestea îmbunătățesc culoarea naturală a pielii. În momentul în care consumi o cantitate de beta caroten foarte mare, acesta este depozitat in grăsimea ce se află sub piele, modificând nuanță pielii. Mai mult decât atât, ajută la întinderea pielii și la protejarea pielii împotriva razelor soarelui.

Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

Dar pentru a nu consuma cartofii care sunt un aport mare de calorii pentru organism, specialiștii recomandă să consumați cartofii dulci pentru a obține bronzul dorit.

Poate vă întrebați ce treabă au cartofii dulci cu bronzul, ei bine ne ajută să ne bronzăm mai repede, iar nutrienții pe care îi conțin acționează ca stabilizatori pentru zahărul din sânge, având proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii.

De reţinut, dieta pentru bronzare trebuie începută cu cel puţin două săptămâni înainte de a merge la plajă. Cele mai recomndate sunt salatele sau sucurile de fructe şi legume. De asemenea, licopenul şi betacarotenul se absorb mai bine în prezenţa grăsimilor, aşa că este bine să consumăm mai multe uleiuri vegetale, peşte gras, nuci şi seminţe bogate în vitamina E, necesare hidratării pielii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te