De ce e recomandat pentru o viață sănătoasă și productivă să te trezești la 5 dimineața

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.02.2023 - 20:52
Trezitul în zori - Foto: Pexels / Miriam Alonso

Disputa privind când este un om mai productiv, mia eficient va continua mult timp de aici încolo mai ales că există exemple de succes din toate categoriile.

SHARE

 Iată 5 argumente pentru care să te trezești dimineața la ora 5 e alegerea corectă.

  1. Oamenii de succes se trezesc devreme
    Richard Branson (Virgin), Tim Cook (Apple), Benjamin Franklin, Ernest Hemingway, Margaret Thatcher (prim ministru al Marii Britanii), Barack Obama etc. Cu siguranță, aceste nume îți sunt cunoscute iar lista nu se sfârșește aici. Fiecare dintre aceștia a dus sau duce un stil de viață în care trezitul devreme e doar o alta rutină.

Clar, avem și o mulțime de exemple de “păsări de noapte”, oameni de succes care au fost sau sunt mai productivi în a doua parte a zilei dar trendul general tine de trezitul devreme. De ce să le urmezi exemplul? Deoarece este mai ușor să îți modelezi stilul de viață după formula testată de atâția oameni de succes. Dacă ei au reușit să evolueze pe baza propriilor puteri, poți și tu.

2. Dispui de o perioadă calmă, în care nu vei fi întrerupt
Să te trezești la ora 5 înseamnă să iți rezervi o perioadă lungă de pace, calm și liniște. Atunci când restul familiei doarme mai bine, ești sigur că nu te va întrerupe nimeni din ritualul de dimineața, indiferent de forma pe care alegi să i-o dai.

3. Te asiguri că ești punctual
Cu siguranță cunoști și tu pe cineva care are o reputație notorie de “întârziat”. Cu toții avem cel puțin un prieten care pare incapabil să respecte limitele de timp și întârzie chiar în situațiile cele mai importante. Un exemplu concret? Un prieten a ajuns la cununia civilă exact cu 2 minute înainte de începerea acesteia – și era vorba chiar de cununia lui


4. Rezolvi treburile importante și devii mai productiv
Întotdeauna vor exista câteva activități repetitive de dimineața (igiena personală, îmbrăcatul etc.) dar pe cât de repede poți, treci la lucrurile importante pe care le ai de rezolvat. Fie că e vorba de aspecte pe care vrei să le înveți (de ex. o limba străină), task-uri urgente care îți cer atenția, un proiect pe care tot ai amânat să îl faci etc., folosește-ți diminețile inteligent.

Gândește-te logic, ce faci de obicei după-amiezile? Stai pe net, te uiți la TV, rătăcești pe Facebook, vorbești cu prietenii și familia… toate aceste activități sunt pasive tocmai deoarece cea mai mare cantitate de energie se consuma dimineața.

 

5. Îți rezervi timp doar pentru tine
Oricât de egoist ar suna pentru unii, toți avem nevoie de timp pentru noi înșine. Doar așa ne putem autoperfecționă și putem învață să ne bazam pe propriile forțe.

Sursa AICI

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te