Submarinul nuclear rusesc a început să se dezmembreze în drum spre Cuba. Putin amenința SUA cu el

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.06.2024 - 13:38
Submarinul nuclear rusesc a început să se dezmembreze în drum spre Cuba. Putin amenința SUA cu el - Foto: X/ @TheReasonable66

Submarinul nuclear rusesc a început să se dezmembreze în drum spre Cuba. Incident bizar cu submarinul rusesc „Kazan”, cu propulsie nucleară care a început să se dezintegreze în timp ce se îndrepta spre Portul Havana din Cuba.

SHARE

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu submarinul nuclear rusesc „Kazan” trimis de Putin în coasta Statelor Unite.

Submarinul nuclear rusesc a început să se dezmembreze în drum spre Cuba. Putin amenința SUA cu el

În imaginile publicate, experții militari au observat că submarinul se dezmembrează de la cusături.

Imaginile arată că plăcile anecoice pur și simplu au căzut și, aparent, rușii nici nu se grăbesc să le repare. 

Plăcile anecoice sunt panouri de cauciuc sau de polimeri sintetici izolate fonic care izolează corpul submarinului în timp ce se află sub apă. Ele sunt folosite pe submarine pentru a reduce vizibilitatea acustică a acestora.

Aceste plăci sunt fabricate din materiale asemănătoare cauciucului, cu includerea unor materiale de umplutură speciale care absorb și împrăștie undele sonore.

Citește și: VIDEO Submarinele nucleare americane și rusești, față în față, în Cuba. Lumea, aproape de apocalipsă

Ele reduc numărul de semnale sonore reflectate, făcând submarinul mai puțin vizibil pentru sonarul pasiv, care captează sunetele reflectate și joacă un rol important în creșterea furtivității submarinelor și a capacității de supraviețuire a acestora în luptă, relatează dialog.ua.

Submarinul nuclear rusesc a plecat spre Caraibe

După cinci zile ancorat în Golful Havana, submarinul rusesc cu propulsie nucleară Kazan a plecat luni, îndreptându-se spre apele Caraibelor și lăsând o dâră de controverse odată cu vizita sa în Cuba.

"Se întâmplă acum: submarinul rusesc cu propulsie nucleară Kazan părăsește Havana. Următoarea oprire...?", a declarat Patrick Oppmann, corespondentul CNN la Havana, pe contul său X.

Citește și: SUA în alertă. Submarinul rusesc nuclear „Kazan”, echipat cu rachete Kalibr-M, la 100 km de Florida

Submarinul Kazan a sosit în Cuba miercurea trecută, 12 iunie, ca parte a unei flotile a Marinei ruse compusă din patru nave, generând un tensiuni la cote maxime între Rusia și Statele Unite.

În afară de Kazan, flotila a inclus petrolierul Pashin, remorcherul de salvare Nikolai Chiker (SB-131) din Flota de Nord și fregata "Amiral Gorshkov", nava amiral a grupului de nave de război al Federației Ruse.

Ministerul cubanez al Afacerilor Externe (MINREX) a subliniat că vizita s-a aliniat la "prietenia istorică dintre Cuba și Federația Rusă" și a respectat "strict reglementările internaționale la care Cuba este semnatară". De asemenea, au precizat că niciuna dintre nave nu transporta arme nucleare și că prezența lor nu reprezintă o amenințare pentru regiune.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te