Niciun avion nu mai zboară în SUA. Defecțiune la sistemul informatic al autorității aeriene

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.01.2023 - 15:26
AVioanele sunt reținute la sol în SUA- Foto: Profimedia IMages

O defecţiune apărută în sistemul informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA) a dus, miercuri, la o paralizie a transporturilor aeriene şi la întârzieri pe aeroporturile din întreaga ţară.

SHARE

Avioanele au fost oprite la sol, iar pasagerilor li s-a recomandat să ceară informații de la companiile aeriene, scrie Reuters.

Peste 1.230 de zboruri au fost întârziate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite, arată site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Compania United Airlines a anunţat că a amânat temporar toate zborurile interne şi că va publica o actualizare atunci când va afla mai multe informaţii de la FAA.

FAA a precizat că lucrează pentru a restabili sistemul care avertizează piloţii cu privire la pericolele şi modificările aduse instalaţiilor şi procedurilor aeroportuare, care a încetat să mai proceseze informaţiile actualizate.

„FAA lucrează în continuare pentru a restabili complet sistemul de notificare a misiunilor aeriene (NOTAM) în urma unei întreruperi. În timp ce unele funcţii încep să revină la normal, operaţiunile Sistemului Naţional de Spaţiu Aerian rămân limitate", a precizat FAA pe Twitter.

NOTAM reprezintă o notificare ce conţine informaţii esenţiale pentru personalul implicat în operaţiunile de zbor, dar care nu sunt cunoscute cu suficient timp înainte pentru a fi făcute publice prin alte mijloace.

Într-un avertisment anterior pe site-ul său, FAA precizase că sistemul său NOTAM a "căzut", deşi avertizările NOTAM emise înainte de întrerupere puteau fi încă vizualizate.

Acțiunile transportatorilor americani au scăzut după acest incident. Southwest Airlines a scăzut cu 2,4%, în timp ce Delta Air Lines Inc, United Airlines și American Airlines au scăzut cu aproximativ 1%.

Citeşte şi: Prima imagine cu piatra de mormânt sub care se odihnește regina Elisabeta. Ce simbol a fost sculptat

Lufthansa din Germania și Air France au declarat că operează zboruri către și dinspre Statele Unite, în timp ce compania aeriană franceză a spus că monitorizează situația.

„Pasagerii se pot aştepta la întârzieri în această dimineaţă şi pe tot parcursul zilei", a anunţat Aeroportul Internaţional Austin-Bergstrom pe Twitter.

Citeşte şi: Serviciile secrete britanice susţin că forţele ruse şi Wagner controlează oraşul Soledar

Un total de 21.464 de curse erau programate miercuri de pe aeroporturile din Statele Unite, cu o capacitate de transport de aproape 2,9 milioane de pasageri.

American Airlines are cele mai multe zboruri de pe aeroporturile americane - cu 4.819 zboruri programate, urmată de Delta Air Lines și Southwest Airlines.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te