FOTO Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Loeb și Al-Attiyah, mulțumiți după primele teste

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 06.06.2024 - 14:18
Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Loeb și Al-Attiyah, mulțumiți după primele teste - Foto: Dacia
Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Loeb și Al-Attiyah, mulțumiți după primele teste - Foto: Dacia
Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Loeb și Al-Attiyah, mulțumiți după primele teste - Foto: Dacia
Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Loeb și Al-Attiyah, mulțumiți după primele teste - Foto: Dacia

Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Piloții Sébastien Loeb, Nasser Al-Attiyah și Cristina Gutiérrez au încheiat primele teste în condiții reale de competiție și s-au declarat impresionați de performanțele mașinii.

SHARE

Echipa Dacia Sandriders a încheiat cu succes primele teste în cadrul pregătirilor pentru Raliul Dakar 2025, provocarea supremă din această latură a motorsportului. 

După o verificare a sistemelor la Millbrook Proving Ground din Marea Britanie, echipa Dacia Sandriders a petrecut patru zile la baza Sweet Lamb din Țara Galilor pentru prima sesiune de teste în condiții reale.

Echipa s-a deplasat, apoi, în Sudul Franței, la Château de Lastours, pentru încă patru zile de probe intense, unde cele trei echipaje au avut ocazia să testeze Sandrider, echipat cu anvelope BF Goodrich, pe un traseu stâncos și dificil. 

Citește și: FOTO Dacia ia în calcul extinderea gamei cu un SUV urban Stepway. Cum ar putea să arate

Dacia Sandrider „zboară” spre Dakar 2025. Loeb și Al-Attiyah, mulțumiți după primele teste

Cristina Gutiérrez s-a aflat la volanul Sandrider pentru două zile de probe în Țara Galilor, înainte ca Sébastien Loeb, de 9 ori campion mondial de raliuri, să continue programul de testare.

„A fost incredibil să văd Dacia Sandrider în acțiune și să parcurg primii kilometri la volanul ei. Mă simt foarte confortabil în mașină și asta mă ajută să mă adaptez la categoria T1+ care este destul de diferită de categoria T3 în care am evoluat până acum.

Au mai rămas multe zile de testare, dar per total suntem foarte mulțumiți de munca echipei.

Nu am putea cere mai mult de la mașină în acest stadiu de dezvoltare și sunt foarte impresionată de nivelul de performanță al Daciei Sandrider”, a declarat Cristina Gutiérrez.

Citește și: Cum a fost ieftinită mașina electrică Dacia Spring? I s-a scos aerul condiționat de „2.000 €”

Nasser Al-Attiyah, multiplu câștigător al Raliului Dakar, a evaluat pentru prima dată potențialul Sandrider la baza Château de Lastours timp de două zile.

„Prima mea experiență la volanul Sandrider a avut loc săptămâna trecută pe traseul solicitant al domeniului Château de Lastours și am fost foarte impresionat.

Sandrider mi s-a părut ușor de condus, rapid și puternic.

Am parcurs 270 de kilometri în prima zi și încă pe atât în cea de-a doua.

Nu au fost niciun fel de probleme și atât eu, cât și copilotul ne-am simțit foarte bine în mașină. Este un lucru de bun augur pentru următoarele teste și abia aștept să merg în Maroc”, a afirmat Nasser Al-Attiyah.

Sébastien Loeb a revenit în cockpit pentru o zi și jumătate, în timp ce Cristina Gutiérrez a încheiat sesiunea de teste din Sudul Franței.

„Testele au decurs foarte bine. Am petrecut o zi în Regatul Unit și două zile în Franța. Am lucrat la suspensie și la diferențial pentru a găsi un echilibru bun al mașinii și sunt foarte mulțumit de rezultat. Motorul a mers grozav de la bun început și nu am avut probleme cu mașina. Este prima dată când conduc o mașină atât de bine pregătită încă de la primele rulări și abia aștept să continuu testele în Maroc”, a spus și Sébastien Loeb.

De asemenea, Tiphanie Isnard, directorul echipei Dacia Sandriders, a confirmat că faza inițială de testare a depășit așteptările, cu foarte puține probleme întâmpinate atât de cele trei echipaje, cât și de echipa tehnică.

Echipa se pregătește acum pentru următoarea sesiune de dezvoltare programată în Maroc în perioada 28 iunie - 5 iulie.

Sandrider va fi pus la încercare pe un teren asemănător cu cel al Raliului Dakar, runda de deschidere a Campionatului Mondial FIA de Rally Raid din Arabia Saudită, care va fi organizat în perioada 3-17 ianuarie 2025.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te