Care este cel mai nesigur loc din mașină? Atenție, nu este cel din dreapta șoferului!

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 03.07.2024 - 10:34
Care este cel mai nesigur loc din mașină? Atenție, nu este cel din dreapta șoferului! - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)

Ce mai nesigur loc din mașină nu mai este cel din drapta șoferului. Acesta este considerat drept ”scaunul mortului” pentru că în caz de accident are risc mare de rănire și chiar deces. Dar datele recente au arătat că, de fapt, alt loc este extrem de periculos.

SHARE

Un studiu recent făcut pe baza datelor asiguratorilor auto dezvăluie care sunt cele mai nesigure locuri dintr-un vehicul. Concluziile sunt neașteptate pentru mulți.

Deși mulți credeau că aceste sunt cele mai sigure, la o analiză mai atentă a accidentelor s-a dovedit că trebuie reanalizată această perspectivă. 

Care este cel mai nesigur loc din mașină? Atenție, nu este cel din dreapta șoferului!

Bancheta din spate, acolo unde stă ”directorul” sau cele mai vulnerabile persoane din familie, ar fi mai nesigură. Și experții explică și de ce.

O analiză a accidentelor rutiere arată că numai zece la sută dintre persoanele rănite în accidente de circulație erau așezate pe bancheta din spate.

Cu toate acestea, cifrele trebuie văzute în context mai larg, deoarece în majoritatea cazurilor locurile din spate sunt neocupate.

Citește și: Cele 3 lucruri pe care nu trebuie să le lăsați în mașină pe caniculă. Există și riscul de incendiu!

Asigurătorii care cercetează accidentele subliniază, de asemenea, că în situații de accident comparabile, aproximativ 70% dintre rănirile de pe locurile din față au fost la fel de grave ca cele de pe locurile din spate, potrivit chip.de.

Asta se datorează faptului că pasagerii de pe bancehta din spate nu sunt adesea fixați corespunzător sau în poziții care cresc riscul de rănire în caz de accident.

Un alt motiv pentru care există un risc mai crescut de rănire pentru bancheta din spate este calitatea mai scăzută a echipamentului de siguranță.

Citește și: Amenzi usturătoare pentru șoferii care conduc în aceste condiții. Ce nu au voie să poarte?

Mai mult, dispozitivele de pretensionare a centurilor, limitatoarele de forță și airbagurile sunt, de obicei, echipamente standard pe scaunele din față, aceste caracteristici de siguranță sunt adesea disponibile doar ca opțiuni pentru locurile din spate.

Cel mai sigur loc din mașină

Ceea ce este interesant în mod absolut este că partea șoferului este în general cel mai sigur loc din mașină. Motivul este că multe sisteme de siguranță sunt concepute pentru a proteja șoferul.

Pentru copii, experții recomandă mijlocul banchetei din spate pentru că oferă o mai mare ondulare în toate direcțiile. Copiii sunt cel mai bine protejați în scaunele speciale pentru copii, scrie ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te