Turiștii, speriați de algele de pe litoralul românesc. Autoritățile spun că apa e limpede

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.07.2024 - 18:10
Câte alge sunt de fapt pe litoral? Foto: Colaj Facebook

Turiștii se plâng de litoralul românesc și spun că preferă alte țări pentru plajă și baie în mare. Autoritățile de la noi spun că aceștia sunt victimele unor dezinformări.

SHARE

Mulți turiști turiștii se plâng că pe litoralul românesc plajele refăcute în ultimii ani nu mai au nisip fin ca intrarea în mare se face prea brusc iar apa e plină de alge. 

Autoritățile susțin însă că e dezinformare și spun că apa e curată.

Turiștii se tem de algele de pe litoralul românesc. Autoritățile spun că apa e limpede

După ce în presa din România au apărut imagini cu foarte multe alge pe plajele de la malul mării, Organizația de Management al Destinației Mamaia Nord a transmis că este o dezinformare și că apa este curată.  

Citește și: VIDEO Marea Neagră devine verde și mâloasă. Turiștii sunt scârbiți: „E păcat de litoralul nostru”

Mirela Matichescu, Managerul OMD Mamaia Nord arată, prin intermediul unei filmări video filmată ieri, joi-04 iulie- că plajele și apa din Mamaia Nord erau curate, turiștii se puteau îmbăia, fără să fie vorba despre vreo invazie de alge.

 „Plajele sunt curate, amenajate, turiștii se pot îmbăia în liniște și în siguranță. Informațiile despre invazia de alge de pe litoral au apărut brus în spațiul public în mijlocul sezonului estival, cu intenția clară de a descuraja turiștii români să vină în stațiunile de la malul mării.

Au fost prezentate imagini dintr-o stațiune de la capătul estic al litoralului și imediat s-a făcut această generalizare pentru toate stațiunile de la mare.

Este și neprofesionist și greșit și, mai ales, este manipulator. Fac un apel către instituțiile mass-media să relateze cu seriozitate și profesionalism despre situația apei și a plajelor din Marea Neagră, iar către turiști fac un apel să nu se lase induși în eroare.

Citește și: Românii merg la Mamaia sau Eforie în ciuda prețurilor: 100-120€, cazarea. În Thassos, e la jumătate

Video-ul filmat ieri pe plajele din Mamaia Nord arată că apa este curată, transparentă!”, a declarat Mirela Matichesu, manager OMD Mamaia Nord Năvodari.

Pe de altă parte, George Măndilă, președintele OMD Mamaia Constanța susține că „în prezent, stațiunea Mamaia oferă condiții excelente pentru vacanță, iar plajele noastre sunt curate și primitoare”.

”Știrile alarmiste despre invazia de alge sunt nefondate și au fost răspândite cu rea intenție pentru a descuraja turiștii. Îndemnăm pe toți cei interesați să viziteze litoralul românesc să se informeze din surse sigure și să nu se lase influențați de aceste informații false”, a declarat George Măndilă, președintele OMD Mamaia Constanța, conform focuspress.ro.

 

Imaginile au fost înregistrate în Mamaia, după cum se precizează în videoclip.

Grămezi de alge ”au apărut” în presă

Însă presa a relatat despre grămezi de alge care se aflau pe plajă la finalul săptămânii trecute. Iar imagini din Mangalia au făcut înconjurul Internetului. 

Acolo se vede cum câțiva copii se joacă printre alge. 

Algele au apărut încă de la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe zone, cum ar fi Constanța, Mamaia, Năvodari, dar și în sudul litoralului. Turiștii sunt dezamăgiți și spun că vin din mai multe colțuri ale țării să își petreacă vacanța la mare și evită să facă baie din cauza algelor.

Alții încearcă să treacă de covorul de plante marine, își fac curaj și intră în apa mării. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral spun că vor strânge algele, dar că, cel mai probabil, vor reapărea la mal. De la începutul sezonului estival și până acum muncitorii de la Apele Române au strâns 800 de tone de alge, a transmis Digi 24.

Citește și: Vama Veche a ajuns să fie la fel de scumpă ca Mamaia. Cât costă să închiriezi un șezlong

Fenomenul de depunere algală este influențat de curenții marini și de condițiile meteorologice, fiind un proces natural care nu afectează în mod semnificativ calitatea apei și a plajelor. Intervențiile rapide și eficiente ale echipelor specializate asigură menținerea unui mediu curat și sigur pentru toți vizitatorii, mai spune Organizația de Management al Destinației Mamaia.

Cu toate acestea, turiștii vorbesc pe grupurile din mediul on-line despre condițiile mult mai bune și plaje mai îngrijite și ape mai limpezi din alte țări. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te