Viteza cu care a fost surprins de radar un motociclist pe „Drumul Morții”. Ce sancțiune a primit?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.05.2024 - 16:44
Viteza cu care a fost surprins de radar un motociclist pe „Drumul Morții”. Ce sancțiune a primit? - Foto: Shuterstock / imagine rol ilustratiuv

Viteza cu care a fost surprins de radar un motociclist pe „Drumul Morții”. Ce sancțiune a primit? Cum l-au prins polițiștii și ce au transmis?

SHARE

Viteza cu care a fost surprins de radar un motociclist pe „Drumul Morții”. Ce sancțiune a primit? Cum l-au prins polițiștii și ce au transmis?

Citeşte şi: Cine e vinovat dacă un șofer beat lovește un pieton ce trece prin loc nepermis? Ce a decis instanța

Viteza cu care a fost surprins un motociclist de radar 

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din judeţul Vrancea a fost surprins de aparatul radar în timp ce rula pe motocicletă cu viteza de 208 km/h, în afara localităţii Racoviţeni, pe DN2/E85.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au aplicat pe parcursul zilei de 20 mai 148 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 18 permise de conducere în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

"Astfel, au fost depistaţi 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 15 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză - 208 km/h - a fost înregistrată de aparatele radar, motocicleta unui tânăr de 27 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2 (E85), în afara localităţii Racoviţeni", informează IPJ.

Bărbatul a fost sancţionat cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce timp 120 de zile şi o sancţiune contravenţională de aproximativ 1.400 lei.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 51.000 de lei, fiind întocmit şi un dosar penal.

"În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui autovehicul spre a fi condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere. În urma verificărilor specifice poliţiştii au constatat faptul că autovehiculul, proprietatea unei bucureştence de 19 ani, a fost încredinţat spre a fi condus unui tânăr de 17 ani, de asemenea din Bucureşti, fără ca acesta să posede permis de conducere.

Citeşte şi: Tânăr de 19 ani, pieton pentru 120 de zile după ce a fost prins de radar. Ce alte sancțiuni a primit

Maşina cu cei doi ocupanţi a fost depistată şi oprită în trafic de către poliţiştii rutieri pe DN2 (E85), în Limpeziş. În cauză a fost întocmit dosar penal iar poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea parchetului", informează sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te