VIDEO „Bombă”, pentru românii care pleacă în vacanță! Podul Giurgiu-Ruse se închide TOTAL

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.07.2024 - 15:31
„Bombă”, pentru românii care pleacă în vacanță! Podul Giurgiu-Ruse se închide TOTAL - Foto: Facebook/ Imagine cu caracter ilustrativ

„Bombă”, pentru românii care pleacă în vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia și nu numai! Podul Giurgiu-Ruse se închide total, pentru reparații, pe partea administrată de bulgari, începând cu data de 9 iulie 2024. Lucrările vor dura 2 luni.

SHARE

Podul Prieteniei, dintre Giurgiu și Ruse, unul dintre cele mai importante și aglomerate poduri din sud-estul Europei, care leagă România de Bulgaria și face parte din principala rută rutieră între vestul continentului și Turcia și Grecia, va fi închis total pentru reparații și nu parțial, cum s-a tot spus în ultima vreme.

 „Bombă”, pentru românii care pleacă în vacanță! Podul Giurgiu-Ruse se închide TOTAL

Podul Giurgiu-Ruse, administrat dual, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de 2 luni, începând cu 9 iulie 2024, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă şi turistic ce se realizează între România şi Bulgaria, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, relatează Agerpres.

Citește și: Podul Giurgiu–Ruse, făcut în 2,5 ani sub bagheta URSS, aniversează 70 de ani. Unul nou, pe hârtie

"Podul de la Giurgiu-Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, iar pe jumătatea bulgărească de compania lor de drumuri. Noi am avut mai multe discuţii cu partenerii bulgari. Dânşii consideră necesar să înceapă închiderea totală a zonei administrate de ei începând cu 9 iulie, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă şi turistic care se realizează între România şi Bulgaria.

Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare.

Sunt alte rute alternative, inclusiv cu bacul, celălalt pod de la Calafat-Vidin - şi mai avem legăturile din Călăraşi, tot cu bacul.

Podul va fi închis complet, nu se va folosi timp de două luni, aşa cum a anunţat partea bulgară, însă vom vedea cât vor dura aceste lucrări", a afirmat Pistol.

Citește și: VIDEO Ungaria a făcut Pod peste Dunăre în 40 luni. România „cârpește” pe cel de la Giurgiu de 70 ani

Întrebat dacă podul va fi închis doar pe o bandă, Pistol a subliniat că, din informaţiile pe care le deţine, acesta va fi închis complet.

"Important este să ai şi cu cine discuta. Colegii mei au încercat să aibă această discuţie cu omologii din Bulgaria. Din păcate, aşa cum a spus domnul Pistol, n-au acceptat decalarea lucrărilor şi n-au acceptat altceva", a adăugat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că pe partea română podul a fost reabilitat, însă cu această ocazie se vor face şi aici o serie de lucrări de întreţinere.

"Vom profita de închiderea lui şi vom face şi anumite lucrări de întreţinere necesare pe partea de pod română, dar lucrările noastre nu necesită oprirea circulaţiei", a subliniat şeful CNAIR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te