VIDEO Kasparov, despre implicarea Rusiei în atacul Hamas din Israel: Sunt toate amprentele KGB-ului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.07.2024 - 15:55

Șahistul rus Garry Kasparov, unul dintre cei mai marei dușmani a lui Vladimir Putin a vorbit în exclusivitate pentru Newsweek România despre o posibilă implicare a Rusiei în atacul terorist al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

SHARE

Garry Kasparov, prezent la București la Superbet Chess Clasic a vorbit pentru Newsweek România despre "amprentele" KGB-ului din spatele atacului terorist al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023 care a declanșat focul războiului în Orientul Mijlociu.

Kasparov, despre implicarea Rusiei în atacul Hamas din Israel: Sunt toate amprentele KGB-ului

"O implicare Rusiei este o afirmație „foarte slabă”. Organizația palestiniană de eliberare (Hamas) a fost formată în 1964 de KGB. Aceasta a fost de la bun început.

Toate aceste organizații teroriste au fost concepute în laboratoarele KGB. Acum, uitându-ne la asta, la tragedia actuală din Orientul Mijlociu, trebuie să punem o întrebare simplă. Cine este principalul beneficiar? Cine avea nevoie disperată să mute atenția de la Ucraina în altă parte? Și, desigur, știți, se spune că Iranul este acolo, dar Iranul lucrează cu Rusia. Acum sunt aliații. Iranul a finanțat Hezbollah și Hamas.

Citește și: VIDEO Garry Kasparov, despre implicarea Rusiei în șahul Internațional: Kremlinul sponsorizează FIDE

Rusia, "creierul" din spatele tunelurilor folosite de teroriștii Hamas în Fâșia Gaza

Garry Kasparov a declarat că există toate datele care să indice implicarea Rusiei în construcția tunelurilor de sute de kilometri de sub Fâșia Gaza. Șahistul spune că gruparea palestiniană nu ar fi reușit niciodată să construiască o astfel de rețea de tuneluri subterane, atât de complexe, fără un ajutor clar și susținut din partea Kremlinului.

"Care este principala infrastructură de război construită de Hamas? Tunelurile. Vă uitați la aceste tuneluri, la sutele și sutele de kilometri de tuneluri. Cum arată ele?

Acesta nu este un tunel pentru, pentru un contrabandist care să aducă bunuri, știți voi, dintr-o țară în alta. Seamănă cu metroul. Este unul dintre cele mai sofisticate sisteme de metrou construite în lume. Spuneți-mi ce țară are experți, ingineri care îl pot construi? Hamas? Iranul? Haideți... să fim serioși.

Este o construcție inginerească foarte, foarte complicată, foarte sofisticată lângă apă. Ai nevoie de experți pentru a face asta. Deci e clar că aveți din nou toate amprentele KGB. Rușii au făcut-o.

Citește și: VIDEO Kasparov, despre războiul din Ucraina: Rareori poți avea un compromis între agresor și victimă

Hackerii ruși au atacat infrastructura Israelului în dimineața atacului Hamas din 7 octombrie 2023

Kasparov a indicat faptul că în dimineața atacului organizat și filmat de atacatorii Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023, hackerii ruși au lansat un atac cibernetic asupra infrastructurii israeliene. Scopul Kremlinului fiind deschiderea unui nou front prin proxi și astfel mutarea "atenției" de la războiul din Ucraina.

"A existat ceva în dimineața aceea. Au existat atacuri ale hackerilor asupra Israelului. De unde au venit? Deci, din nou, cine a avut cei mai sofisticați hackeri pentru a merge după ținte? Și apoi, de asemenea, cum se face că Israelul a ratat acest atac neobișnuit de planuri Delta?

Israelul a avut suficientă tehnologie pentru a se uita în toată Gaza. Deci, este, este o bucată mică de teren, ceea ce îmi dă doar o idee că, probabil, acești tipi se antrenează în altă parte. Unde s-au dus? Cu siguranță s-au dus într-un loc care nu era controlat, era departe de Israel, dar și acoperit de sateliții americani de spionaj.

Din nou, toate săgețile sunt îndreptate spre Kremlin, pentru că Putin este principalul beneficiar al acestei acțiuni. Dintr-o dată, presa occidentală vorbește despre Gaza. Au aruncat mai multe bombe asupra Ucrainei într-o singură noapte decât a aruncat Israelul asupra Fâșiei Gaza timp de opt luni", a declarat Garry Kasparov într-un interviu pentru Newsweek România.

Protestele pro-Palestina sunt influențate de oameni care au fost pe "ștatul de plată" al Rusiei

Întrebat dacă protestele agresive pro-Palestina din țările Occidentale, inclusiv din Statele Unite fac parte din "planul Kremlinului" de a muta atenția de cel mai mare război declanșat de Putin în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace, Garry Kasparov a spus:

"A fost puternic finanțat. Este o parte a planului. Sunt sigur că Putin face parte din asta. Iranul este acolo și valul anti-israelian, antisemitismul tradițional, de asemenea, cu sprijinul diferitelor organizații teroriste. Și, desigur, cu binecuvântarea Organizației Națiunilor Unite, pentru că, Organizația Națiunilor Unite a fost acolo.

Națiunile Unite au autorizat toate aceste lucruri de finanțare pentru cauza palestiniană. Da, înțeleg. Este o problemă. Este o problemă tragică. Dar să fim sinceri, știți, el spune că aveți cinci milioane de oameni care mor din cauza situației din Sudan. Cine vorbește despre asta? Nimeni nu vorbește despre asta. Gaza nu moare de foame. Aceasta este o minciună.

Avem o minciună după alta care vine după Gaza din partea Hamas. O adunătură de teroriști. Ceea ce au făcut pe 7 octombrie a fost o demonstrație clară de barbarism. Și, apropo, au făcut-o intenționat. De ce? Pur și simplu au făcut toate crimele și le-au și filmat. Pentru că au vrut să se asigure că Israelul atacă. Din nou, asta ne aduce înapoi la Moscova. Putin avea nevoie de asta. Această atenție publică să se miște. 

Am văzut aceste demonstrații în America. Cele mai multe dintre ele au fost influențate de oameni care au fost pe statul de plată al Rusiei. Este o campanie globală. S-au pregătit pentru această campanie pentru că ați văzut aceste steaguri. Adică, steaguri făcute industrial.

Eu am organizat proteste în Moscova. Este o provocare să ai steaguri mari într-o asemenea cantitate. Toate aceste sloganuri au fost convenite. Este o campanie globală. Și această campanie, știți, a fost desfășurată într-un moment în care lumea liberă nu a arătat nicio energie reală pentru a riposta.

Pentru mine, războiul din Israel, războiul din Ucraina, Taiwan, Venezuela, fac parte dintr-o singură luptă, o luptă globală între libertate și tiranie. Și, desigur, trebuie să lucrăm împreună, pentru că uite, ei lucrează împreună. Putin, Kim Jong-in, Xi Jinping, Hamas, Iran, Maduro, ei lucrează împreună. Este o internațională a dictatorilor. Și ei și-au extins teritoriul în timp ce noi încă ne gândim ce să facem", a declarat Garry Kasparov într-un interviu cu Sabin Orcan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te