1.000.000 de euro costa cocaina pe care o îngropaseră în curtea casei. Şi nu doar atât

DE Florin Budescu | Actualizat: 31.05.2024 - 09:55
1.000.000 de euro costa cocaina pe care o îngropaseră în curtea casei. Şi nu doar atât - Foto: Poliţia Română

1.000.000 de euro costa cocaina pe care o îngropaseră în curtea casei. Şi nu doar atât. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT– Structura Centrală, au documentat activitatea 3 persoane.

SHARE

1.000.000 de euro costa cocaina pe care o îngropaseră în curtea casei. Şi nu doar atât. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT– Structura Centrală, au documentat activitatea 3 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În perioada ianuarie – mai 2024, „persoanele în cauză ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.”

1.000.000 de euro costa cocaina pe care o îngropaseră în curtea casei. Şi nu doar atât

Joi, 30 mai, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 persoane, pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile, după ce ieri, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 14 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piață de peste 1.000.000 de euro, precum și aproximativ 800 de grame de canabis și rezină de canabis.

Citeşte şi: Un gunoier a spart 12 milioane € câștigați la loto pe femei și cocaină. Acum lucrează pe șantier

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, 3 persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.

Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii au fost găsite îngropate în mai multe locuri din curtea imobilului în care locuiesc două dintre persoanele cercetate.

Pe parcursul percheziției, au fost ridicate țigarete confecționate artizanal, mai multe grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă, conform jurnalgiurgiuvean.ro.

Citeşte şi: Moarte ca pe „nava piraților” pentru un lord al drogurilor. A vrut să fure cocaină de 10 milioane $

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, a propus arestarea preventivă a celor 3 pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te