SONDAJ Cine e favorit în cursa pentru primăria Capitalei? Piedone pierde din avânt

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.05.2024 - 19:40
SONDAJ Cine e favorit în cursa pentru primăria Capitalei? Piedone pierde din avânt, Burduja doar 12% - Foto: Colaj

Un sondaj de opinie îl plasează pe Nicușor Dan pe locul 1 în preferințele bucureștenilor, la distanță de 6 procente de Gabriela Firea și la 15 procente de Cristian Popescu Piedone.

SHARE

Potrivit sondajului realizat de ARA Public Opinion care a măsurat intenția de vot pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan ar obține 35%, Gabriela Firea 29%, Cristian Popescu Piedone 20%, Sebastian Buduja 12% iar candidatul AUR, Mihai Enache, cu 3%.

SONDAJ Cine e favorit în cursa pentru primăria Capitalei? Piedone pierde din avânt, Burduja doar 12%

Pe data de 25 aprilie, Nicușor Dan, susținut de Alianța Dreptei și REPER, era cotat cu 37% în intenția de vot, Cristian Popescu Piedone cu 28% (PUSL, partidul lui Dan Voiculescu), Gabriela Firea cu 23% (PSD), Sebastian Burduja cu 9% (PNL) iar Marian Enache (AUR) cu 3%.

Gabriela Firea a declarat recent că nu o destabilizează sondajele care îl dau pe Nicuşor Dan favorit în competiţia pentru Primăria Capitalei.

Candidata PSD la PMB Gabriela Firea a declarat că nu o destabilizează sondajele care îl dau pe Nicuşor Dan favorit în competiţia pentru Primăria Capitalei, deoarece se bazează pe voturile bucureştenilor nemulţumiţi de actualul edil general, cât şi pe cele ale bucureştenilor care i-au acordat încrederea la alegerile de acum aproape patru ani.

„Am văzut, sunt foarte multe sondaje de opinie, nu mă destabilizează absolut deloc. Vă spun cu sinceritate de ce. Pentru că mă bazez în primul rând pe bucureştenii care m-au votat acum aproape patru ani de zile, 250.000 de bucureşteni şi am pierdut la o diferenţă mică la nivel de Capitală faţă de domnul Dan.

Calculul meu este cât se poate de simplu, mă bazez pe bucureşteni. Dacă toţi cei care m-au votat data trecută, deşi am fost ţinta unei campanii furibunde în online, căreia nu am putut să îi fac faţă fiindcă sincer nici nu mă pricep la aşa ceva, noi am crezut că dacă prezint proeictele mari de infrastructură, investiţiile în transport, în educaţie va fi suficient, iată că nu a fost suficient.

Iar din cei care l-au votat pe actualul primar, sondajele spun peste 70%, eu sunt indulgentă spun 50%, hai nu jumătate, 30% sunt nemulţumiţi pentru că nu au cum să fie mulţumiţi de ultimii ani în care nu s-au făcut investiţii, oraşul arată prost în marea lui parte, este mizerie, sunt gropi, în parcuri nu poţi să mergi”, a explicat Gabriela Firea, la postul B1TV.

De asemenea, PSD susține că mesajele din spațiul public sunt misogine și consideră că Primăria Capitalei ar trebui condusă de o femeie ca Gabriela Firea. 

„De aceea, mesajele din spaţiul public, în campanie electorală, referitoare la faptul că Primăria Generală a Capitalei trebuie condusă de un bărbat sunt misogine, discriminatorii la adresa femeilor, anacronice şi lipsite de respect faţă de toate femeile din România!”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te