Simion, promisiuni de 5 ori mai gogonate ca Dan Diaconescu. Vrea să dea pomeni de 57.000.000.000€

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.07.2024 - 18:21
George Simion, promisiuni de 5 ori mai gogonate ca Dan Diaconescu: 1.000.000 case de 35.000€ - Foto: Colaj

George Simion, promisiuni de 5 ori mai gogonate ca Dan Diaconescu. Șeful AUR a promis că va face 1.000.000 case la preț de 35.000€. Mai rezonabil, Dan Diaconescu promisese doar 200.000 de case pentru tineri în 2012.

SHARE

Disperat că a luat un scor de numai 15% în alegerile europarlamentare și de doar 6% la alegerile locale, George Simion a început să lanseze promisiuni care țin de domeniul fantasticului.

Citește și: George Simion, botez de 100.000 euro „la negru” sau pe datorie. Oficial, este foarte sărac

Simion, promisiuni de 5 ori mai gogonate ca Dan Diaconescu: 1.000.000 case de 35.000€. Fără dobândă

Două dintre ele ne aduc aminte de populismul lui Dan Diaconescu, cel care a înființat în 2011 Partidul Poporului Dan Diaconescu. El a intrat, în 2012, în Parlament cu un scor de 12%. Pentru a prinde la public, Dan Diaconescu nu a avut scrupule și a promis că va construi 200.000 de locuințe. 

Dan Diaconescu a promis, la OTV, că va construi 200.000 de locuințe pe care le va construi și le va închiria oamenilor foarte săraci la prețuri foarte mici. El spunea, atunci, că românii care vor intra în aceste case vor avea de plătit o chire de numai 100 de lei.

Citește și: Simion, întrebat de Newsweek cât a plătit să fie la o reuniune unde vorbește Trump: „Vidanjorilor!”

Efortul bugetar pentru 200.000 de locuințe la un preț de 50.000 euro arăta o cheltuială de la buget de 10.000.000.000 euro.

Simion duce flacăra promisiunilor DD mai departe

Dan Diaconescu nu a mai ajuns la putere, în schimb George Simion vrea să devină președintele României. Simion nu are complexe și promite de 5 ori mai multe case decât Dan Diaconescu. Simion promite 1.000.000 de case la prețul de 35.000 euro.

Locuințele ar fi puternic subvenționate, pentru că de 35.000 euro nu poți cumpăra nici măcar o garsonieră în marile orașe precum București, Timișoara, Cluj, Brașov.

Simion vrea să facă, în principal, apartamente cu 2 camere. Prețul mediu al unui apartament de 2 camere în București este de 92.000 de euro.

Dacă Simion le-ar vinde cu 35.000 euro, doar în București, statul ar trebui să subvenționeze un apartament cu 57.000 de euro. La 1.000.000 de apartamente, efortul bugetar ar fi de 57.000.000.000 euro.

La această pomană se mai adaugă tăierea dobânzilor tuturor creditelor pe care le au românii. Suma este imposibil de calculat, dar probabil sunt alte miliarde euro.

Iar apartamentele promise de Simion par scumpe pentru că ele se află pe malul lacului cum scrie mai jos:

Ce promisiuni vinde Simion?

„În cadrul acestui program se vor construi până la 1.000.000 (un milion) de apartamente, la cele mai noi standarde, împărțite teritorial după cererea solicitanților înscriși în program. Ele vor fi amplasate în imediata apropiere a orașelor mari parțial suprasaturate urbanistic, cu toată infrastructura aferentă, cu utilitățile necesare la o capacitate corelată cu consumurile.

 Dotările acestor ansambluri vor fi în raport direct cu numărul populației +20%, pentru a avea acoperit în timp un grad de creștere organică a ansamblurilor. Totodată, în aceste zone vor fi grădinițe, școli, cabinete medicale, spații comerciale, malluri și clădiri de birouri”, scrie Simion în planul său care poate fi consultat AICI

Citește și: EXCLUSIV George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 lei/lună, dați de un coleg din AUR. Ce făcea pentru ei

După cum se vede, ansamblurile par unele de lux, amplasate pe malul unor lacuri, în orașe.

Dorin Lulea, fostul patron al lui George Simion și propunerea AUR la funcția de premier spune că oferta este una corectă și realizabilă. Lulea contrazice imaginile cu cartierele de lux din prezentarea lui Simion. El vrea lucrui mia modeste pentru votanții AUR gata să primească apartakmentele de 35.000 de euro.

Lulea plusează și dă terenul și utilitățile gratuit

„Planul Simion își propune să construiască 1 milion de locuințe la un preț începând de la 35.000 de euro. Or să vă spună că nu se poate construi la acest preț.

În condițiile în care terenul este asigurat de stat și infrastructura este asigurată de stat, nu există absolut niciun motiv ca antreprenorii din România să nu iasă cu profit atunci când vor vinde produse la 35.000 de euro. Întrebați orice antreprenor: astăzi, noi plătim specula pe terenuri, birocrația și șpăgile care se dau în primării și plătim ratele bancare, nu doar pe cele pe care noi le avem când achiziționăm acele locuințe, ci și ratele bancare ale investitorului, care este blocat 4 – 5 ani. De aceea plătim de 2 ori mai mult. Fiecare român în acest fel, zidar, dulgher, va avea dreptul să își cumpere o locuință la un preț corect”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

De remarcat cum Lulea nu trece la capitolul „cheltuieli” terenul și utilitățile pe care statul le pune oamenilor cu titlu gratuit.

Și pentru că promisiunile nu costă, George Simion spune că va tăia toate dobânzile celor care au credite. Nu spune și dacă va da înapoi dobâznile oamenilor de bunăî credință care și-au achitat, deja, creditele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

strauleanu doru duro 02 iulie 2024 16:02
#1

sint destui idioti care sa-l creada

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te