VIDEO Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal, după ce l-a muşcat de nas pe Florin Roman

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.07.2024 - 12:57

VIDEO Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal, după ce l-a muşcat de nas pe Florin Roman. Procurorii Parchetului General au anunţat că au început urmărirea penală, pe numele unui deputat din Parlament, pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii.

SHARE

VIDEO Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal, după ce l-a muşcat de nas pe Florin Roman. Procurorii Parchetului General au anunţat că au început urmărirea penală, pe numele unui deputat din Parlament, pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Surse judiciare au precizat că deputatul la care se face referire este Dan Vîlceanu.

Deputatul Dan Vîlceanu este urmărit penal, după ce l-a muşcat de nas pe Florin Roman

"Vineri, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

În cursul zilei de marţi, acestuia i-au fost aduse la cunoştinţă faptele cercetate, încadrarea juridică data acestora, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale.

Totodată, astăzi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, pentru infracţiunile menţionate", se precizează într-un comunicat al PICCJ, conform Agerpres.

Citeşte şi: VIDEO Imagini incredibile! Cum s-au bătut în Parlament deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu

Procurorii au reţinut că, la data de 21 mai, ora 11,15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaţilor, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice funcţiei de deputat, acesta ar fi adresat injurii şi ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate.

Şi acesta este deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice funcţiei publice, dată de mandatul constituţional de deputat al României.

Citeşte şi: Cum a explicat Dan Vîlceanu imaginile de la bătaia cu Florin Roman, în Parlament: ”Îi spuneam ceva”

Vîlceanu provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur şi zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, spun anchetatorii, deputatul cercetat ar fi adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate, aducând atingeri grave demnităţii acesteia, şi a tulburat ordinea şi liniştea publică, prin generarea unor situaţii de insecuritate şi de teamă.

În luna mai, deputaţii Florin Roman şi Dan Vîlceanu au avut o altercaţie în plenul Camerei Deputaţilor şi în afara sălii de plen, Roman susţinând că a fost agresat fizic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te