73 de sesizări înregistrate, dosare penale pentru 11 posibile infracțiuni, de la începerea votării

DE Catinca Doboș | 09.06.2024 - 11:50
73 de sesizări înregistrate, dosare penale pentru 11 posibile infracțiuni, de la începerea votării - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Au fost înregistrate 73 de sesizări de la începerea procesului de votare. Au fost deschise dosare penale pentru 11 posibile infracţiuni, conform Ministerului Afacerilor Interne.

SHARE

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că duminică au fost înregistrate 73 de sesizări de la începerea procesului de votare şi că au fost deschise dosare penale pentru 11 posibile infracţiuni.

Buletine duble de vot în Municipiul Galați

„Privitor la informația apărută în spațiul public referitoare la faptul că <<în mai multe secții de votare din municipiul și județul Galați, alegătorii au primit la prima oră buletine duble de vot pentru alegerile locale>>, Centrul de Comunicare Județean Galați vă precizează următoarele:

Informația fost verificată de o echipă operativă a I.P.J. Galați și aceasta se confirmă, în sensul că incidentul a avut loc la nivelul unei secții de votare din Municipiul Galați;

Citește și: Președintele unei secţii de votare din judeţul Vaslui a trebuit să fie înlocuit. Era beat criță

În momentul în care o persoană și-a exercitat dreptul la vot, a constatat că într-un buletin de vot se mai afla încă unul, care nu avea ștampila de control;

După încheierea procesului de vot, la deschiderea urnelor, președintele secției de votare, împreună cu membrii biroului vor verifica dacă au existat situații similare”, afirmă Centrul de Comunicare Județean Galați.

Dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, în Mehedinți

O femeie de 58 de ani a fost surprinsă într-o secţie de votare din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, în timp ce încerca să introducă în urna de votare patru buletine având aplicată ştampila cu menţiunea votat, însă după ce îşi exprimase deja votul, relatează News.ro.

Citește și: Scandal, la o secție de votare din Sectorul 2. Au fost găsite buletine de vot preștampilate

„La data de 09 iunie a.c., ora 08.45, Poliţia oraşului Baia de Aramă a fost sesizată cu privire la faptul că la secţia de votare nr. 76 din oraşul Baia de Aramă este un conflict în desfăşurare. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, în urma verificărilor efectuate au stabilit că o femeie de 58 de ani, din oraşul Baia de Aramă ar fi fost surprinsă de membrii comisiei de votare încercând să introducă în urna de vot un număr de 4 buletine ce aveau aplicată ştampila cu menţiunea <<votat 09.06.2024>>, pe care le avea asupra ei, deşi anterior introdusese în urne buletinele de vot pentru care avea dreptul de alegător”, a transmis IPJ Mehedinţi.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de fraudă la vot.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te