Veste șocantă la 15 ani de la moartea lui Michael Jackson. Premoniția tulburătoare a tatălui său

DE Mona Lazăr | Actualizat: 25.06.2024 - 13:33
Veste șocantă la 15 ani de la moartea lui Michael Jackson Foto: profimediaimages.ro

La 15 ani de la moartea pop-starului mondial Michael Jackson există lîncă ucruri care ies la iveală despre destinul tragic al acestuia. Legenda pop ar fi putut fi și astăzi printre noi dacă tatăl acestuia, Joe Jackson, nu ar fi întâmpinat probleme în a-și contacta fiul.

SHARE

La 15 ani de la moartea pop-starului mondial Michael Jackson există lîncă ucruri care ies la iveală despre destinul tragic al acestuia. Legenda pop ar fi putut fi și astăzi printre noi dacă tatăl acestuia, Joe Jackson, nu ar fi întâmpinat probleme în a-și contacta fiul. 

Tatăl starului pop era terifiat de o premoniție tulburătoare în care a prevăzut ce urma să se întâmple și anume că Michael ar fi putut muri din cauza unei supradoze de droguri.

Episodul s-a întâmplat cu o lună înainte de a surveni moartea starului, la vârsta de 50 de ani, conform mirror.co.uk.

Altfel spus, au existat toate semnele care prevesteau sfârșitului său tragic, pe care doar un om a fost capabil să le vadă, fără să poată interveni. „Dacă Joe ar fi putut ajunge la Michael i-ar fi salvat viața. Încă mai cred asta”, a declarat Brian Oxman.

Citește și: Freddie Mercury ar fi avut 77 ani. Îi lasă jumătate din avere iubitei din tinerețe. Moare la 45 ani

Joe i-a împărtășit îngrijorările sale avocatului Brian. Pe atunci, regele muzicii pop își pregătea revenirea spectaculoasă cu serie de concerte - „This Is It” – ce urmau să se țină în Londra.

Veste șocantă la 15 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958, în Gary, Indiana, potrivit www.imdb.com. Tatăl său, Joe Jackson, fusese chitarist, dar a renunţat la ambiţiile sale muzicale în urma căsătoriei cu mama lui Michael, Katherine Jackson (n. Katherine Esther Scruse). Împreună şi-au crescut copii într-un mediu muzical. La începutul anilor '60, băieţii mai mari Jackie, Tito şi Jermaine începuseră să cânte public; până în 1964, Michael şi Marlon li se alăturaseră.

Citește și: A cheltuit o avere ca să arate ca Michael Jackson. Crede că încă nu e „perfect”. Ce spune mama lui

În 1964, Joe Jackson a format grupul Jackson Brothers, care i-a inclus pe fraţii Jackie, Tito, Jermaine, Marlon şi Michael. În 1966, Michael a devenit solistul principal, iar doi ani mai târziu, formaţia şi-a schimbat numele în Jackson Five, conform site-ului biography.com.

Cariera solo

Michael Jackson a început o carieră solo în 1971, iar în 1976 familia Jackson a semnat un contract cu Epic, continuând să scoată hit după hit.

Doi ani mai târziu, în 1978, Michael a realizat, alături de Diana Ross, filmul "The Wiz", o variantă afro-americană a "Vrăjitorului din Oz". Cu acest prilej, l-a cunoscut pe producătorul Quincy Jones, cu care a colaborat la realizarea proiectului solo "Off The Wall", la care au participat şi Stevie Wonder şi Paul McCartney. Albumul, lansat, în 1979, a fost vândut în 10 milioane de exemplare şi a fost recompensat cu discuri de platină.

Succesul solo pentru Michael era inevitabil şi, în anii 1980, el devenise infinit mai popular decât fraţii lui.

Citește și VIDEO 15 ani de la moartea lui Michael Jackson. Îi căzuse părul și trăia doar cu pastile

Albumul "Thriller" (1982) a depăşit toate recordurile: s-a vândut în peste 70 de milioane de exemplare - conform biografiei postate pe www.facebook.com/michaeljackson, a avut şapte hituri în Top 10 şi a staţionat 37 de săptămâni pe prima poziţie a clasamentului. Rămâne cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor. În acelaşi an, Michael a câştigat opt premii Grammy.

La începutul anilor '80, Michael Jackson a devenit o figură dominantă în muzica pop, videoclipurile pieselor "Black or White" sau "Scream" făcându-l cunoscut în întreaga lume. Următoarele albume, "Bad" (1987) şi "Dangerous" (1991), s-au vândut în peste 25 de milioane de exemplare în toată lumea. Artistul a câştigat şi a donat milioane de dolari prin intermediul turneului "Dangerous World Tour", ajutând 39 de organizaţii de caritate.

În anii '90, fenomenul pop al anilor '80 începuse să-şi piardă din interes. Michael devenise un copil teribil şi introvertit de celebritatea sa fără egal. O figură destul de timidă, androgină, pentru început, aspectul său fizic a început să se schimbe drastic, iar comportamentul său a devenit alarmant de bizar, făcându-l o ţintă constantă a scandalurilor media, în ciuda numeroaselor sale acte caritabile.

Casătoriile

Michael a atras atenţia şi prin interviul de 90 de minute din 1993, acordat celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Interviul a fost transmis din casa artistului de la Neverland din Santa Ynez, California, şi, cu cei 100 de milioane de telespectatori din întreaga lume, a fost cel mai urmărit program de televiziune al anului.

În 1994, artistul a surprins lumea întreagă prin căsătoria cu Lisa Marie Presley, fiica "regelui" muzicii rock'n'roll - Elvis Presley. Căsătoria celor doi a durat mai puţin de doi ani.

Un an mai târziu, în 1995, a lansat "HIStory Past, Present and Future Book I", un dublu album ce cuprindea 15 hituri din albumele anterioare şi 15 melodii noi. Până în ianuarie 1996, albumul primise şase discuri de platină în SUA. În 1996, a lansat albumul "Blood on the Dance Floor: History in the Mix".

În acelaşi an s-a recăsătorit, cu Deborah Rowe, iar în februarie 1997, s-a născut primul lor copil - Prince Michael Joseph Jackson Jr. A urmat naşterea fetiţei Paris-Michael Katherine Jackson, în 1997.

Tot în 1997, a lansat albumul "Blood on the Dance Floor: History in the Mix". S-a despărţit, la scurt timp, de Deborah şi a ales o mamă-surogat pentru a da naştere, în 2002, celui de-al treilea copil al său, Prince Michael Jackson II, poreclit Blanket.

În 2001, a apărut "Invincible" - considerat a fi un album de excepţie. În martie 2009, Jackson a anunţat că, începând cu 8 iulie, va susţine un turneu de 10 concerte - mai târziu adăugându-se încă 40 - intitulat: "This Is It". Concertele urmau să înceapă în Arena 02 din Londra. Însă la 25 iunie 2009, megastarul a murit în locuinţa sa din Los Angeles, la doar 50 de ani.

Cu 750 de milioane de discuri vândute în timpul vieţii şi cu 14 premii Grammy, 26 premii American Music, 12 premii World Music obţinute, Michael Jackson este cea mai de succes vedetă din toate timpurile şi unul dintre puţinii artişti care au intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. A intrat şi în Songwriters Hall of Fame în 2002, arată Agerpres.

Din filmografia sa amintim: "Captain EO" (1986), "Moonwalker" (1988), "Ghosts" (1997), "Men in Black II" (2002), "Miss Cast Away and the Island Girls" (2004).

Concertele de la București

Primul concert al lui Michael Jackson la Bucureşti a avut loc la 1 octombrie 1992, în cadrul turneului mondial "Dangerous", când peste 70.000 de fani din România au asistat la spectacolul de la Stadionul Naţional. Michael Jackson a adus pe scenă un show plin de muzică, efecte speciale, lasere, dans, imagini video. Fanii au cântat, au dansat, au strigat, au aprins brichete, şi-au unit mâinile în acordurile pieselor cu mesaj ale artistului - "Smooth Criminal", "Beat It", "Billie Jean", "Thriller", "I Just Can't Stop Loving You", "Black or White", "Heal the World".

Muzicianul a revenit în România la 14 septembrie 1996, pentru concertul ''History'', care s-a înscris în turneul mondial cu acelaşi nume. Mii de tineri, din Ungaria, Bulgaria, Polonia şi Germania, au venit pe Stadionul Naţional din Capitală. Grandiosul spectacol s-a întins pe durata a opt ore şi a rememorat cariera muzicală a artistului.

Show-ul a fost organizat cu minuţiozitate - un joc fastuos de lumini şi lasere, o navă care a ieşit din podeaua scenei, rememorarea căderii zidului Berlinului, un tanc la scara 1:1, schelete care dansau pe scenă, sicrie care ardeau, petarde şi clipuri care au rulat pe ecranul gigantic instalat în spatele scenei. Artistul a mai avut încă un turneu mondial - "Bad" (1987-1989).

La 19 mai 2014, imaginea lui Michael Jackson a surprins publicul venit la Las Vegas, la Billboard Music Awards, artistul "cântând", sub formă de hologramă, piesa "Slave to the Rhythm" de pe albumul postum "Xcape", îmbrăcat cu vestă aurie şi pantaloni roşii. Coregrafia, extrem de elaborată şi asigurată de un grup de dansatori, a reluat mişcările caracteristice ale starului, inclusiv celebrul moonwalk. "Prestaţia" lui Michael Jackson, care a fost un secret până în ultimul moment, a necesitat un an de muncă şi participarea a 104 artişti şi tehnicieni, potrivit organizatorilor. Gala Billboard Music Awards a fost găzduită de hotelul cazinou MGM Grand din Las Vegas.

În iunie 2018, reprezentanţii fondului care administra averea "regelui muzicii pop" şi partenerii lor de producţii artistice anunţau premiera pe Broadway, în 2020, a musicalului "MJ", inspirat din viaţa lui Michael Jackson, care urma să includă piese din bogatul repertoriu al megastarului.

Cel mai bine vândut disc

Albumul său din 1982, "Thriller", a rămas până în zilele noastre cel mai bine vândut disc din toate timpurile, potrivit Guinness World Records. "Billie Jean" a devenit în iunie 1921 primul videoclip al lui Michael Jackson care a depăşit pragul de un miliard de vizualizări pe platforma YouTube, informează billboard.com. "Billie Jean" este cel de-al treilea videoclip muzical din anii 1980 care reuşeşte această performanţă, după cele ale cântecelor "Sweet Child O' Mine" (Guns N' Roses) şi "Take on Me" (A-ha).

Neverland - fosta reşedinţă a lui Michael Jackson - a fost vândută în 2020, cu 22 de milioane de dolari, fiind cumpărată de miliardarul Ron Burkle, prieten apropiat al megastarului

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te