Marco Barb-Dudan, conducător de joc la Rapid Viena, ar putea fi pierdut de Naţionala României

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.09.2023 - 20:28
Marco Barb-Dudan, conducător de joc la Rapid Viena - Foto: Sport.ro

Marco Barb-Dudan, un puști român în vârstă de 14 ani, impresionează cu numărul 10 pe tricou la juniorii lui Rapid Viena, cel mai important club din istoria fotbalului austriac, cu un număr record de 32 de titluri de campioană, plus un titlu în Germania.

SHARE

Acesta a fost cucerit de Austria Viena, după anschluss-ul din timpul celui de-al doilea război mondial, când echipa a jucat în Erste Bundesliga.

Marco Barb-Dudan este născut în Austria, a început fotbalul la vârsta de șase ani la Post SV, iar în 2019 s-a transferat de la Wiener Sport-Club la Rapid Viena.

Marco Barb-Dudan, conducător de joc la Rapid Viena

În această lună, ”decarul” lui Rapid a participat la un turneu important de juniori, în care echipa sa a ajuns până în finală după ce a învins-o pe favorita FC Barcelona cu 2-1.

"De când am ajuns la Rapid am jucat mereu mijlocaș cu numărul 10, acum de curând noul antrenor mi-a schimbat numărul în 23.

Importante sunt însă părerea șefului Academiei de la Rapid, care îmi spune mereu că sunt cel mai important mijlocaș din echipă, și părerile scouterilor, care la fel sunt foarte bune.

Citeşte şi: Noua bijuterie a fotbalului românesc Deja face furori la un club din Il Calcio, Serie A

Aici am câștigat foarte multe trofee, dar cel mai important trofeu a fost anul acesta, în primăvară, când am fost desemnat cel mai bun jucător al turneului ”Dr. Nimmrichter Memorial Tournament”.

Au jucat la acel turneu memorial Inter Milano, Anderlecht, Everton, FC Zurich, FC Copenhaga, Augsburg și multe altele, iar Rapid Viena a ajuns în finală cu Anderlecht. Am pierdut cu 2-1, iar eu am dat și atunci pasa de gol", spune Marco Barb-Dudan, conform Sport.ro.

Îi place foarte mult să joace mijlocaș ofensiv, decar, "exact ca idolul meu Luca Modric. Iar la Rapid toate meciurile le joc pe această poziție. Dar la fel de mult îmi place de Gică Hagi, un fotbalist care m-a inspirat foarte mult", spune Marco Barb-Dudan.

Citeşte şi: VIDEO Olimpiu Moruţan a semnat. Nu e cu cine te aşteptai, dar e cu cine nu credeai

Vrea să joace în Naţionala României sau în cea a Austriei?

"Am dublă cetățenie, română și austriacă, așa că pot juca la alegere pentru oricare dintre cele două țări.

În această vară am fost convocat la naționala României pentru un stagiu. Am stat o săptămână la Mogoșoaia, după care am fost sunat să merg și în tabăra de fotbal de la Cluj.

Din păcate, nu am putut onora invitația, pentru că exact în aceeași perioadă am avut acel turneu important, cu Barcelona, Ajax și Bayern.

Legat de federația austriacă, urmează să primim rezultatele finale, în viitorul foarte apropiat. Dar, în urma discuției purtate de agentul meu, se pare că am toate șansele să fiu ales în lotul național al Austriei", spune fotbalistul, conform Sport.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te