Doar această bere se poate consuma pe stadioane, la Campionatul European de Fotbal. Costă 10 €

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 12.06.2024 - 12:19
Doar această bere se poate consuma pe stadioane, la Campionatul European de Fotbal - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Mai este foarte puțin până la debutul Campionatul European de Fotbal din 2024. Spectatorii sunt însă nemulțumiți. Ei spun că trebuie să consume un sigur tip de bere. Există însă și o excepție.

SHARE

Tricourile sunt deja gata, iar melodiile „Fire”, „Glaubst du” și „Major Tom” rulează în buclă continuă la radio. La urma urmei, în doar câteva zile a venit momentul: Campionatul European de Fotbal 2024 începe vineri, 14 iunie.

Pentru mulți fani, un lucru nu poate fi ratat în mod special când urmăresc fotbal: berea. Dar spectatorii de pe stadion și zonele oficiale de fani din așa-numitele „orașe gazdă” nu prea au de ales pentru că un singur tip de bere va fi pus la vânzare. Există o excepție într-un oraș din Renania de Nord-Westfalia .

Doar această bere se poate consuma pe stadioane, la Campionatul European de Fotbal. Costă 10 €

Acum s-a aflat și prețul la care se va vinde berea: jumătate de litru de bere costă 7 euro, indiferent că este o variantă pilsner, shandy sau fără alcool 0,0%. Pe lângă prețurile băuturilor, la Campionatele Europene se mai datorează și o garanție de ambalaj de 3 euro. Jumătate de litru de bere costă 10 euro la cumpărare, inclusiv garanția. 

Citește și: Cum arată lotul României pentru Euro 2024. Edward Iordănescu a anunțat care sunt toți jucătorii

Cu toate acestea, există o reglementare specială, după cum relatează Express, la Köln. Pe lângă „berea oficială UEFA EURO 2024”, există și Kölsch. Mai exact, Gaffel-Kölsch.

Deși nu există nici afișe oficiale, nici informații, oricine comandă o „bere locală” va fi servit cu Kölsch. Motivul: La Campionatele Europene există o interdicție absolută de publicitate pentru toate mărcile care nu sunt parteneri oficiali la Campionatul European. Faptul că există Kölsch la Campionatele Europene de la Köln este o excepție absolută, scrie wa.de.

Reglementările privind berea în timpul Campionatului European provoacă frustrare în rândul fanilor din Germania, unde există o cultură uriașă a berii: „De ce este de fapt legal așa ceva?” Interdicția berii provoacă și o discuție aprinsă pe platformele de socializare, unde există sute de comentarii despre interzicerea berii locale la EURO 2024.

Citeşte şi: Care este fotbalistul Naţionalei care va rata Euro 2024

Băuturile răcoritoare precum Cola, Fanta, Sprite sau Apple spritzer costă 6 euro pe jumătate de litru, iar apa costă 4,50 euro. Dacă preferați să beți cafea, ceai sau ciocolată caldă, trebuie să plătiți 4,10 euro pentru 0,3 litri. EURO 2024 începe pe 14 iunie cu meciul de deschidere dintre Germania și Scoția. Finala va avea loc pe 14 iulie la Berlin, conform ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te