VIDEO România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.07.2024 - 18:51
România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO - Foto: Quantum Systems (imagine cu caracter ilustrativ)
România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO - Foto: mil.in.ua (imagine cu caracter ilustrativ)
România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO - Foto: Telegram/Rybar (imagine cu caracter ilustrativ)

România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO. În noaptea de 3 iulie, forțele ucrainene au atacat din nou baza navală din Novorossisk, folosind drone navale pentru a lovi golful Țemes, după ce au primit coordonate de la drone NATO.

SHARE

România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO.

Rusia urmărește activitatea aeronavelor și dronelor NATO în Marea Neagră, iar în curând va lua decizia de a acționa cumva împotriva acestor, pentru că succesele militare ale Ucrainei în Crimeea se datorează în special coordonatelor transmise de dronele occidentale.

România, punct strategic pentru atacurile Ucrainei în Crimeea coordonate de drone spion NATO

O primă tentativă de doborâre a avut loc în noaptea de 3 iulie, când Forțele Armate ucrainene au atacat din nou baza navală din Novorossisk, folosind trei drone navale pentru a lovi golful Țemes.

Potrivit canalului pro-Kremlin Telegram/Rybar, înainte de atac, opera o dronă RQ-4B, care a fost retrasă după ce un avion rusesc MiG-31 a fost ridicat la interceptare.

Apoi avionul de supraveghere britanic RC-135W opera în largul coastei Crimeei, în direcția Sevastopol în momentul altui atac al Ucrainei, iar după apariția unui avion Su-30SM al Marinei Ruse, RC-135W a zburat în România.

Specialiștii militari ruși atrag atențai în mod constant că aeronavele de spionaj ale NATO folosesc România ca spațiu aerian strategic pentru a colecta date despre ținte din Rusia și Crimeea.

Aceștia susțin că activitatea informațiilor NATO este direct legată de atacurile inamicului viitoare sau deja în desfășurare și este necesară contracararea acestora pe orice cale.

Potrivit Telegram/Rybar, Ucraina a intensificat atacurile în Crimeea și Krasnodar Krai în ultimele patru zile.

La 30 iunie, Forțele Armate ucrainene au lansat opt ​​rachete de croazieră Storm Shadow/SCALP în direcția Podului Kerci din Crimeea de la patru bombardiere Su-24M care decolaseră din Starokostiantinov.

Patru rachete au fost lansate de la Novaia Odesa și încă patru de la Krivoy Rog. 

A doua zi, la 1 iulie, avioanele ucrainene au lansat din nou rachete de croazieră de fabricație franco-britanică din regiunea Odesa, ținta fiind Sevastopol . 

Nu au avut loc atacuri cu rachete în noaptea următoare, dar dimineața a fost introdusă amenințare cu drone în Crimeea. 

După-amiază, un grup de bărci fără pilot a părăsit regiunea Odesa spre Crimeea.

Ministerul rus al Apărării elaborează în prezent un plan de acțiune pentru a contracara dronele NATO deasupra Mării Negre. Aceast ordin a fost dat de șeful ministerului, Andrei Belusov.

Scopul acestor măsuri este de a răspunde prompt la eventualele incidente și de a preveni o amenințare la adresa spațiului aerian.

La rândul său, România a decis să-și consolideze sistemele de supravegherea și recunoașterea în timp real.

Citește și: VIDEO România ia drone de război din Germania. Același model e folosit de Ucraina să spioneze Rusia

La 24 iunie 2024, România a semnat un contract de 18,4 milioane de euro pentru achiziționarea de sisteme aeriene fără pilot (UAS) Vector, produse de compania germană Quantum Systems.

Această dezvoltare continuă programul de transformare 2040 al Armatei Române, care vizează consolidarea capacităţilor de apărare ale ţării.

Citește și: România se pregătește să producă drone de război americane super-performante. Unde și când?

Achiziționarea acestor drone avansate este esențială în îmbunătățirea conștientizării operaționale a trupelor terestre și a tacticilor de luptă, în special în medii complexe în care supravegherea și recunoașterea în timp real sunt esențiale pentru angajarea eficientă și gestionarea amenințărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te