Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.05.2024 - 14:29
Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case - Foto: Profimedia Images
Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case - Foto: Profimedia Images

Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case. Finala Conference League, de la Atena, din această seară, va fi acompaniată de o operațiune masivă de securitate.

SHARE

Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case. Finala Conference League, de la Atena, din această seară, va fi acompaniată de o operațiune masivă de securitate, în timp ce Olympiakos Pireu se ca lupta pentru cupa aflată în joc.

Olympiakos ținteşte primul său trofeu european. Finala va avea loc în această seară, de la ora 22.00, pe stadionul marii rivale din capitala Greciei, AEK Atena.

Conference League. Atena sub presiune. Temperamentalii greci sunt consemnaţi în case

Peste 3.000 de ofițeri de poliție vor fi de serviciu, în timpul meciului, Arena AEK, sub asediu, fiind gardată de măsuri de securitate. Acestea vor duce la oprirea traficului, la închiderea școlilor locale și chiar vor interzice livrările de alimente în cartierul Nea Filadelfeia, din nord-vestul capitalei Greciei.

Cartierul acesta este deja blocat și forţele de securitate fac controale stricte. În plus, locuitorii zonelor din apropierea stadionului unde se va desfășura finala au obținut acreditări speciale, pentru a se putea deplasa.

Directorul general al poliției din Attica, general-locotenentul Ioannis Skouras, care a fost numit șef al securității finalei, a declarat, conform iefimerida.gr

Securitate fără cusur - vor grecii

„Aceasta este o sărbătoare a sportului, pe care trebuie să o protejăm și să asigurăm conduita ei fără cusur, deoarece imaginile din capitală vor fi difuzate în toată lumea. Pentru poliția greacă, protejarea evenimentului și siguranța tuturor cetățenilor, fanilor și participanților la acesta au fost prima prioritate, încă de la început”. 

După cum a subliniat Skouras, toate Serviciile Poliției Elene vor fi implicate în măsuri specifice. Se estimează că la respectarea măsurilor vor participa cam 5.000 de polițiști.

Guvernul de la Atena a decis măsuri severe luate de Poliție, pentru finală, în urma unor grave probleme interne, cu suporterii. Stadioanele de fotbal de top din Grecia au fost închise timp de două luni, la începutul acestui sezon.

Au fost introduse bilete electronice și alte măsuri noi de securitate. Finala Cupei Greciei s-a desfășurat fără suporteri, în weekendul trecut, din cauza preocupărilor legate de potențialele violențe.

Citeşte şi: Ungaria a luat fața României! Va organiza finala Ligii Campionilor din 2026. Nu am obținut nici UEL

Meciul s-a încheiat haotic, după ce Panathinaikos a învins pe Aris Salonic cu 1-0, cu un gol în prelungiri. Poliția a trebuit să intervină pentru a o proteja pe arbitra franceză Stephanie Frappart. Aceasta a fost escortată în afara terenului, în timp ce se confrunta cu jucătorii lui Aris și cu oficialii clubului.

Ar putea fi sărbătoare pe străzi, la noapte, dacă Olympiakos Pireu va câştiga trofeul. În ciuda unui sezon intern dezamăgitor, Olympiakos are şanse în a treia competiție europeană, după ce a eliminat Fenerbahce Istanbul și Aston Villa, în rundele precedente.

Foto: Profimedia Images

Atacantul marocan Ayoub El Kaabi este cel mai bun marcator al competiției, cu 10 goluri, în timp ce antrenorul Jose Luis Mendilibar a adus un pic de calm echipei, după ce a devenit al treilea antrenor, în acest sezon.

Citeşte şi: VIDEO Real Madrid, în finala Ligii Campionilor 2024. A bătut Bayern Munchen în minuntul 91, scor 2-1

Mendilibar, în vârstă de 63 de ani, a condus Sevilla la trofeul Europa League, în sezonul trecut, iar antrenorul spaniol a spus că va menține la stilul de joc al echipei sale, în finală, conform The Hindu.

„Eu (nu pot) transforma lucrurile cu o baghetă magică”, a spus Mendilibar. „Nu sunt un guru, sunt antrenor. Îmi propun să-mi prezint echipa cât de bine pot și mă aștept la cel mai bun rezultat”, a adăugat acesta.

Fiorentina a revenit în finală, după ce a pierdut anul trecut meciul pentru titlu cu West Ham, după ce a dominat majoritatea meciurilor eliminatorii și a marcat 25 de goluri, un record al competiției.

Citeşte şi: VIDEO Celebrul Jurgen Klopp s-a retras în lacrimi de la Liverpool. „You will never walk alone”

Antrenorul Vincenzo Italiano a spus că echipa sa va duce lecțiile grele învățate din finala de anul trecut la Atena.

Foto: Profimedia Images

„Nu renunțăm niciodată”, a spus Italiano, care i-a odihnit pe jucătorii-cheie, în ultimul meci de ligă al echipei, înaintea finalei europene.

„Diferența (față de anul trecut) este că știm calea pe care ne aflăm, știm cu ce ne confruntăm, cu ce jucăm, importanța jocului, cum să ne pregătim pentru el emoțional, mental, fizic. Venim la meci cu ceva mai multă experiență”, a explicat tehnicianul Fiorentinei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te