Cât de rea este brânza atunci când vrem să slăbim? Un nutriționist demontează toate teoriile

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.05.2024 - 13:36
Cât de rea este brânza atunci când vrem să slăbim? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Cei care vor să slăbească se feresc de brânză, spunând că grăsimile îi vor împiedica să dea jos kilogramele în plus. Dar se pare că sunt doar mituri. Nutriționiștii spun că nu este nevoie ca acest aliment să fie scos din alimentație.

SHARE

Multă lume scoate brânza din dietă atunci când vorbim despre regimuri de slăbit. Numai că nutriționiștii sunt de altă părere. Nu toată brânza îngrașă, iar grăsimile din acest aliment sunt sănătoase pentru inimă. 

Nutriționistul spaniol Pablo Ojeda a dezmințit recent unele dintre cele mai populare mituri despre brânză.

Cât de rea este brânza atunci când vrem să slăbim? Un nutriționist demontează toate teoriile

„Într-adevăr, brânza are un conținut ridicat de grăsimi”, recunoaște Ojeda. Dar fiți atenți, căci aceste grăsimi sunt sănătoase pentru inima. Brânzeturile proaspete au cea mai mică grăsime dintre toate, cum ar fi brânza Burgos.

Însă, în ciuda acestui fapt, au de obicei un procent de grăsime de aproximativ 20%. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care Ojeda recomandă brânza chiar și atunci când ținem dietă. Brânza conține, de asemenea, o cantitate mare de proteine ​​de înaltă calitate, conform elespanol.com

Citește și: De câte ori ar trebui să mestecăm mâncarea? Așa scăpăm de multe probleme frustrante

„Proteina pe care o are brânza, din zer, este una dintre cele mai bune din lume”, a explicat nutriționistul la emisiunea de radio Las mornings Kiss. Aceeași proteină este cea care se găsește în multe suplimente care sunt folosite ca supliment alimentar pentru activitatea fizică. Acum, procentul de grăsime pe care o are o brânză, variază în funcție de prepararea acesteia. In mod normal, de gradul de întărire. Brânzeturile curate, în acest sens, pot avea până la 50% grăsime.

Da, cu cât brânzeturile sunt mai maturate, cu atât au mai multă grăsime și cu atât este mai probabil ca greutatea noastră să crească dacă abuzăm de ea. În orice caz, expertul asigură că o putem consuma în continuare, în viața de zi cu zi, atâta timp cât nu depășim limita de trei bucăți mici. Întărirea, faptul că sunt vechi, nu numai că face brânza mai grasă ci și mai calorică. 

Citește și: Ce nu trebuie să faci la nervi, oboseală sau stres. E periculos pentru organism, spune un psihiatru

Persoanele care sunt sensibile la lactoză pot reacționa mai bine la aceste brânzeturi, deoarece aceste brânzeturi mai mature, au mai puțin din acest zahăr din lapte. Brânzeturile și laptele de capră tind să se potrivească cel mai bine acestor consumatori. Deoarece au și o cantitate mai mică de lactoză.

Ojeda mai subliniază că brânzeturile albastre și brânzeturile foarte maturate nu sunt recomandate persoanelor care au o sensibilitate mare la histamine, adică celor care au reacții alergice mai mari, scrie ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te