5 metode ca să îți cureți colonul în mod natural, acasă, fără medicamente. Te ajută și să slăbești

DE Alex Darvari | 13.07.2024 - 18:35
5 metode ca să îți cureți colonul în mod natural, acasă, fără medicamente. Te ajută și să slăbești - Foto: Freepik

Vă prezentăm 5 metode ca să îți cureți colonul în mod natural, acasă, fără medicamente. Acestea te ajută și să slăbești, potrivit specialiștilor. Metodele sunt complet neinvazive.

SHARE

O „cură de colon” elimină toxinele dăunătoare din tractul gastrointestinal care se acumulează în timp - din confortul propriei case. Aceste toxine pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi artrita, hipertensiunea arterială, funcționarea deficitară a ficatului și multe altele. 

Citește și: Fructul de sezon care te scapă complet de retenția de apă. În piață costă câțiva lei. Curăță colonul

5 metode ca să îți cureți colonul în mod natural, acasă, fără medicamente. Te ajută și să slăbești

Mulți oameni cred că curățarea colonului îmbunătățește sănătatea prin eliminarea toxinelor, creșterea energiei și îmbunătățirea sistemului imunitar. Dacă un sistem complet de irigare ciclat prin rect nu este apetisant pentru dvs., există o mulțime de remedii acasă pentru curățarea colonului care nu sunt la fel de invazive... sau costisitoare.

De asemenea, aceste diete simple și naturale te ajută și să slăbești.

Citește și: Planta care te scapă vara de mușcăturile de țânțar. Crește pe marginea drumului și NU te costă nimic

5 remedii casnice naturale de curățare a colonului

Beți apă

Este atât de simplu. Apa este una dintre cele mai sănătoase, mai simple și mai sigure curățări de colon diy. Apa umezește scaunul și îi dă volum, facilitându-i trecerea prin colon.

Dacă vă confruntați cu deshidratare, veți avea mai puține mișcări intestinale, deoarece corpul dumneavoastră încearcă să păstreze apa. Acesta va reabsorbi apa din intestine, rezultând că scaunul devine uscat, dur și foarte greu de eliminat. Nevoile zilnice de hidratare ale fiecăruia sunt diferite, dar este vital să beți multă apă pe tot parcursul zilei.

Sare de mare și apă

O spălare cu apă sărată este, de asemenea, un remediu cunoscut de curățare a colonului acasă. Este foarte recomandat pentru persoanele care se confruntă cu constipație și neregularitate. 

nainte de a mânca dimineața, amestecați 2 lingurițe de sare cu apă călduță. Se recomandă sarea de mare sau sarea de Himalaya. Înghițiți rapid un pahar de apă pe stomacul gol, iar în câteva minute, probabil veți simți nevoia să mergeți la baie. Faceți acest lucru de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Este recomandat ca în timpul curățeniei să stai acasă, lângă toaletă, pentru că... te va spăla. 

Oțet din cidru de mere

Oțetul de mere ajută la eliminarea deșeurilor din corpul nostru, păstrând intacte bacteriile utile. Îl poți lua cu miere pentru a masca gustul, curățându-ți simultan colonul și refăcând sistemul digestiv.

Amestecați 2 linguri de oțet din cidru de mere crud și miere. Amestecați-l într-o cană de apă și beți-l o dată pe zi. Beneficiile bonus ale oțetului de cidru de mere includ prevenirea diabetului și scăderea colesterolului rău.

Suc de fructe și legume

Sucurile de fructe și legume crude conțin multe elemente care vă pot ajuta să vă curățați colonul. Fructele și legumele care sunt bogate în fibre, fitochimicale și zaharuri naturale sunt benefice pentru a pune lucrurile în mișcare. Fructoza poate acționa ca un fel de laxativ care promovează digestia și fluxul scaunelor. Iată o listă de fructe care sunt perfecte pentru o curățare de colon făcută în casă: 

Mere
Prune
Pere
Bananele
Kiwi
Struguri
Prune
Persimon
Lămâi 
Unele planuri naturale de curățare a colonului recomandă consumul numai de lichide timp de câteva zile la un moment dat pentru a ajuta la curățarea colonului și a tractului digestiv. Cel mai bine este să consumați sucuri de fructe și legume sub formă de smoothie-uri pentru a păstra toate fibrele, apa și substanțele nutritive intacte.

Amidonuri rezistente

Amidonii rezistenți sunt zaharuri care sunt mai greu de descompus de către organism și ajută la aglomerarea scaunului. Aceste amidonuri rămân în mare parte nedigerate și devin volum în scaun. Cu cât scaunul este mai voluminos, cu atât intestinul este stimulat mai repede să intre în acțiune, ajutând, eventual, la curățarea colonului. Alimentele bogate în amidon rezistent includ: 

Cartofii
Cartofi dulci
Igname
Sfeclă de zahăr
Trestie de zahăr
Porumb dulce
Banane verzi
Tulpini, tuberculi și rădăcini de legume
Orez
Hrișcă și mei
Paste Al Dente
Pâine albă
Fulgi de porumb
Muesli.

Sursa AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te