De ce se înfundă urechile atunci când zburăm cu avionul? Metodele clasice prin care le desfundăm

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.07.2024 - 09:11
De ce se înfundă urechile atunci când zburăm cu avionul? Metodele clasice prin care le desfundăm - Foto: Profimedia Images (imagini cu rol ilustrativ)

De ce se înfundă urechile atunci când zburăm cu avionul? Metodele clasice prin care le desfundăm. Cum putem preveni durerile de urechi atunci când zburăm sau mergem la munte.

SHARE

De ce se înfundă urechile atunci când zburăm cu avionul? Metodele clasice prin care le desfundăm. Cum putem preveni durerile de urechi atunci când zburăm sau mergem la munte.

De ce se înfundă urechile?

Dacă ați mai zburat vreodată, există șanse mari să fi experimentat o senzație de plenitudine sau presiune în urechi, în special în timpul decolării și aterizării. Cercetările estimează că 10% dintre adulți și 22% dintre copii experimentează modificări ale timpanului lor după un zbor.

Citeşte şi: Panică la bordul unui avion plecat din România după ce o roată a explodat

Aceasta este cunoscută sub denumirea de ureche de avion și este cauzată de schimbarea presiunii care are loc din cauza schimbării altitudinii.

Puteți experimenta urechea de avion într-una sau ambele urechi. Simptomele comune includ:

-O senzație de plinătate în ureche

-Auz înăbușit

-Durere moderată de ureche sau disconfort

-Pierderea ușoară a auzului

Simptomele mai puțin severe se rezolvă adesea rapid de la sine sau cu ajutorul câtorva metode de autoîngrijire. Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu disconfort atunci când zburați, este important să știți că există modalități de a preveni interferarea cu călătoria dumneavoastră.

Citeşte şi: O femeie a încercat să deschidă ușa avionului, în timpul zborului. Era drogată

Cum scăpăm de urechile înfundate?

-Folosiți dopuri de urechi filtrate. Nu numai că eșalonează presiunea aerului extern pentru a vă reduce durerea de urechi, dar vă pot ajuta și să vă protejați urechile de zgomotele puternice care pot însoți zborul. Le puteți găsi de la majoritatea farmaciilor sau chiar le puteți ridica chiar înainte de călătorie de la unul dintre magazinele de la aeroport.

-Mestecă gumă, căscă sau suge bomboane tari. Aceste acțiuni ajută la deschiderea trompelor lui Eustachio din urechi, ceea ce poate atenua presiunea.

-Încercați manevre pentru a reduce presiunea. În timpul decolare, încercați manevra Toynbee, care presupune să vă ciupească nasul și să luați câteva înghițituri de apă în același timp. În timpul aterizării, puteți încerca manevra Valsalva. Expiră ușor, ciupind nasul și ținând gura închisă. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru de mai multe ori înainte ca urechile să vă explodeze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

Radu Popescu 23 iulie 2024 10:30
#1

Slăbuță traducerea!

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te