VIDEO Dragnea, analiză politică la „cratiță”: PSD și PNL au devenit partide mici. Blat, la București

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 03.05.2024 - 16:05
Dragnea, analiză politică la „cratiță”: PSD și PNL au devenit partide mici. Blat, la București - Foto: captură video

Liviu Dragnea, fostul lider PSD condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în mai 2019 și eliberat condiționat în iulie 2021, a revenit la „cratiță” și a postat pe YouTube o rețetă de pască, „amestecată” cu o analiză politică despre bâlbâielile PSD și PNL în alegerile din 2024.

SHARE

Deși părea că ex-pușcăriașul Liviu Dragnea s-a lăsat de bucătăreală și politică și s-a refugiat în afaceri cu energie și lemn, ultima dată gătind în fața camerei, acum circa un an, rață umplută, acesta a revenit pe canalul său de YouTube cu o rețetă de pască fără blat, pentru masa de Paște 2024, „amestecată” cu o analiză politică despre comportamentul PSD și PNL în alegerile locale din acest an, mai ales la București.

Citește și: Dragnea s-a lăsat de politică și bucătăreală, după pușcărie. În ce afaceri „s-a refugiat”?

Dragnea, analiză politică la „cratiță”: PSD și PNL au devenit partide mici. Blat, la București

„M-au rugat mai mulți prieteni să prepar ceva dulce, pentru masa de Paști. Nu am făcut cozonac, vă spun sincer că nu îmi place să fac aluat. În schimb, am hotărât să fac o pască, fără aluat. Este foarte bună și se face foarte ușor”, afirmă Dragnea la începutul episodului „Bucătăria de Acasă - Ep. 1 / S2 - Pască fară aluat”, după care prezintă detaliat rețeta și începe analiza politică. 

„Cât mai amestecăm aici, mă gândeam la ce s-o întâmpla la alegerile astea locale... De exemplu, aici, în București. 

Atâta bâlbâială din partea acestor mari partide, mari între ghilimele. Zic ei că sunt partide mari, pentru că au devenit partide mici. 

Au venit cu domnul Cîrstoiu. Am înțeles, l-a impus cineva, nu l-a impus... Unii zic că l-ar fi impus Iohannis... Domne, până la urmă ai vorbit cu un om, l-ai expus. Omul a început să meargă prin oraș, să vorbească cu oamenii. A lucrat, a făcut un program pentru București... 

Citește și: Autorii morali ai represiunii din 10 august, Dragnea și Dan, și-au făcut partid și vizitează Săpânța

De ce îl retragi? Cel mai urât lucru mi s-a părut faptul că l-au chemat la coaliție după 10 ore de discuții fără el să-l forțeze să se retragă singur... Adică, nici măcar bărbăția asta n-au avut-o acești mari oameni de stat, să-și asume... Ne-a sunat din nou cineva și ne-a zis să-l retragem.

Eu vă spun care este părerea mea. Ei nu l-au retras pe  Cîrstoiu pentru vă, vezi domne, ar fi fost foarte atacat și avea o imagine proastă... Omu crescuse în notorietate, începuse să fie cunoscut, avea toată campania, două luni de zile, să explice care e situația respectivă. 

Nu era anchetat, nu era trimis în judecată... Eu cred că doctorul Cîrstoiu avea șanse să câștige Primăria Capitalei. 

Cred că, de fapt, aici a fost un blat. Adică, o înțelegere între PSD – PNL și cineva, unii zic Ambasada Americii, alții zic Iohannis, ca să-l retragă pe Cîrstoiu, să facă orice ca să rămână în continuarea Nicușor Dan primar.

Am auzit că, de asemenea, e o înțelegere între coaliția asta PSD – PNL și tot o ambasadă, nu știu, a Franței, a Americii, habar n-am, poate amândouă, ca la Sectorul 1 să rămână tot Clotilde Armand.

Am înțeles că domnul Ciolacu l-a tot sunat și îl tot sună pe Daniel Tudorache să-și retragă candidatura, tocmai pentru a nu fi deranjată doamna Clotilde Armand.

Nu vi se pare că, totuși, au ajuns foarte jos așa, ca și caracter, ca și atitudine, față de oameni?”, afirmă Liviu Dragnea, înainte de a termina de amestecat aluatul de pască fără blat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te