Tîlvăr: „Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană”

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.05.2024 - 20:11
Tîlvăr: „Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Angel Tîlvăr a declarat că România susține aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană.

SHARE

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, vineri, la a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale Black Sea and Balkans Security Forum, că Războiul din Ucraina a evidenţiat clar necesitatea unei prezenţe aliate puternice în regiunea Mării Negre.

Tîlvăr: „Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană”

”Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esenţial pentru stabilitatea şi securitatea regională”, a subliniat el.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, vineri, împreună cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, la cea de-a opta ediţie a Conferinţei Internaţionale ”Black Sea and Balkans Security Forum” organizată de New Strategy Center, eveniment de referinţă care subliniază importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi a Balcanilor în contextul securităţii globale.

Potrivit MApN, Tîlvăr a apreciat în mod deosebit eforturile organizatorilor de a aduce la Bucureşti politicieni, diplomaţi, militari şi reputaţi analişti internaţionali pentru a discuta despre situaţia de securitate din regiune.

Ministrul Apărării a subliniat, în discursul său, necesitatea unei analize obiective a situaţiei curente şi a identificării de soluţii optime pentru a preveni ameninţările şi provocărilor viitoare.

”Războiul din Ucraina a evidenţiat clar necesitatea unei prezenţe aliate puternice în regiunea Mării Negre. Susţinem cu tărie aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană, proces esenţial pentru stabilitatea şi securitatea regională”, a arătat Angel Tîlvăr.

În ceea ce priveşte sprijinul acordat Republicii Moldova, ministrul Apărării a reiterat importanţa strategică a acestei ţări pentru România, subliniind abordarea pragmatică a relaţiei Chişinău-Bucureşti şi angajamentul ţării noastre în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, prin acţiuni concrete.

”România acordă permanent sprijin autorităţilor de la Chişinău în eforturile de consolidare a rezilienţei şi asigurare a stabilităţii Republicii Moldova”, a concluzionat ministrul Tâlvăr.

New Strategy Center a organizat, joi şi vineri, în Bucureşti, la Hotelul Athénée Palace Hilton, cea de-a opta ediţie a ”Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat problemelor de apărare, securitate şi relaţii internaţionale. Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterină din Bucureşti şi a beneficiat de sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

La ediţia din acest an au fost invitaţi experţi de renume mondial precum economistul Nouriel Roubini, fostul şef al CIA, generalul (rez) David Petraeus, şi fostul comandant al Forţelor NATO din Europa, generalul (rez) Phillip Breedlove.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te