Mihai Tudose: ”Noi am mai câștigat alegerile şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 20.04.2024 - 15:25
Mihai Tudose vrea ca PSD să dea președintele României Foto: Facebook/ Mihai Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD trebuie să câștige alegerile prezidențiale. Politicianul a amintit că partidul său a mai câștigat în trecut alegerile ar nu a putut forma Guvernul.

SHARE

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi social-democraţii "stăteau în gară şi se uitau cum a trecut trenul", iar pentru a nu se mai întâmpla acest lucru trebuie ca partidul să dea viitorul preşedinte al ţării.

Prezent sâmbătă la Piteşti, cu ocazia lansării candidaţilor PSD Argeş la alegerile locale, Tudose le-a vorbit membrilor de partid despre cât de importante sunt şi alegerile europarlamentare.

Mihai Tudose: ”Noi am mai câștigat alegerile şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul”

"S-a vorbit aici despre tramvaie, despre troleibuze, despre autobuze, despre o mulţime de chestii. Toate acestea sunt cu fonduri europene (...) S-au mai luat nişte fonduri europene sau bani de prin lumea largă, acum nu mai mult de trei ani, patru ani, doi ani, sute de milioane, miliarde, s-au dus acolo, nu le-a mai văzut nimeni, nu ştie nimeni ce este cu ele.

 Atâta au putut guvernele de atunci. În Argeş, în Piteşti se vede bunăstarea creată de aceşti bani europeni.

Citește și: Mihai Tudose, oripilat de sporurile pentru boli închipuite intrate în vigoare când era premier

Ţineţi minte că, la fiecare leu, pe care îl dă România ca şi cotizaţie, încasează patru. Faceţi dumneavoastră la fiecare oraş, comună, toate investiţiile pe care le aveţi acolo şi vedeţi că ar fi fost bugetul localităţii respective pe vreo 50 de ani.

Asta înseamnă fonduri europene, asta înseamnă să aibă primul ministru o echipă de europarlamentari la Bruxelles, care să sprijine activitatea guvernamentală, asta înseamnă ca România să aibă un prim-ministru care să aibă o relaţie bună cu Comisia Europeană,

cu Europa în general, fiindcă durează cam o săptămână până când se pot bloca fondurile europene, dacă cineva face boacăne la Guvern", a afirmat Tudose.

În context, europarlamentarul a amintit că PSD a câştigat în trecut alegerile, dar nu a putut forma Guvernul, lucru care poate fi evitat dacă partidul va da viitorul preşedinte al ţării.

Citește și: Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea, Motreanu, pe lista PSD-PNL pentru europarlamentare

"Şi nouă ne-a trecut glonţul pe la ureche de câteva ori în trecut. Asta înseamnă să trebuiască să avem un prim pas hotărât în direcţia cea bună, să avem prim-ministru, să avem preşedinte, să avem Guvern, că noi am mai ieşit pe primul loc şi ştiţi că s-a făcut Guvern din locul doi, trei şi un pic din cinci, şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul.

Că a fost o nedreptate: da, că a suferit şi ţara: da. Care este mijlocul să nu se mai întâmple? Să avem un preşedinte social-democrat, corect, cinstit, care să asigure echilibrul pe care îl merită această ţară", a explicat Tudose.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te