Ciucă, despre devansarea alegerilor prezidențiale: „Să se înțeleagă pentru ce se face campanie”

DE Alin Crișan | 04.03.2024 - 21:43
Ciucă, despre devansarea alegerilor prezidențiale: „Să se înțeleagă pentru ce se face campanie” - Foto: INQUAM Photos/ Mălina Norocea/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicolae Ciucă a explicat, într-o emisiune Digi24, de ce s-a ales devansarea alegerilor prezidențiale. Președintele Senatului spune că era nevoie pentru a se „întelege pentru ce se face campanie”.

SHARE

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni seara, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că alegerile prezidențiale au fost devansate pentru a nu se suprapune cu alegerile generale și astfel românii să înțeleagă „pentru ce se face campanie” electorală. 

Ciucă, despre devansarea alegerilor prezidențiale: „Să se înțeleagă pentru ce se face campanie”

Nicolae Ciucă a fost întrebat de ce a fost decisă devansarea alegerilor prezidențiale, din decembrie în septembrie.

„Este un motiv pe care l-am spus de fiecare dată, nu are nicio legătură cu scenarii, ipoteze, e o chestiune care permite ca alegerile să se desfășoare pe baza unei perioade de timp în care să se facă campanie, fără să se suprapună peste alegerile parlamentare.

Citește și: Ce lideri europeni vin la congresul PPE de la București? Omul care nu ne vrea în Schengen, pe listă

Era o perioadă de suprapunere care nu lăsa să se înțeleagă pentru ce se făcea campanie. E important să subliniem că am avut mereu o prezență mare la vot la prezidențiale pentru că se alege cea mai reprezentativă persoană, așa că e nevoie de ceva distinct”, a afirmat Ciucă. 

Referitor la perioada aleasă pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, o perioadă în care mulți oameni sunt în vacanță, Nicolae Ciucă a afirmat:

„Nu am avut cum să le ducem mai târziu pentru că mai târziu însemna că ne ducem mult mai aproape de momentul alegerilor generale”. Potrivit acestuia, era nevoie de „un moment distinct” pentru alegerea viitorului președinte al României.

Citește și: Ce țară din UE va continua lupta pentru aderarea deplină a României la Schengen: „Vă pot asigura”

„Noi apreciem că e un moment cât se poate de important pentru democrația din România. Cea mai importantă funcție din România să fie aleasă în mod distinct de celelalte alegeri”, a mai adăugat Ciucă.

În ceea ce privește cele trei luni în care țara noastră va avea doi președinți, unul în funcție și unul ales, liderul liberalilor a precizat:

„Nu trebuie să suprapunem și să fie înțeleasă ca perioadă de suprapunere, e o perioadă care există și în alte țări. E o perioadă în care președintele ales are la dispoziție acest slot de timp în care să se pregătească, să-și pregătească echipa cu care va lucra la noul mandat”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te