Ce spune Firea despre decizia de a nu fi nominalizată ca și candidat pentru PMB: „Rănile se deschid”

DE Alin Crișan | Actualizat: 19.03.2024 - 18:48
Ce spune Firea despre decizia de a nu fi nominalizată ca și candidat pentru PMB: „Rănile se deschid” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ce spune Firea despre decizia de a nu fi nominalizată ca și candidat pentru PMB? Preşedinta PSD Bucureşti a declarat că este o decizie clară, iar „rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile”.

SHARE

Preşedinta PSD Bucureşti Gabriela Firea a declarat, după ce coaliţia a decis să meargă pentru Primăria Capitalei cu o candidatură comună în persoana medicului Cătălin Cârstoiu, că este o decizie clară a celor două partide, una pe care „nu avem timp să disecăm”.

Ce spune Firea despre decizia de a nu fi nominalizată ca și candidat pentru PMB: „Rănile se deschid”

Ea a adăugat că „trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei”, deoarece Nicuşor Dan „a fost un experiment nereuşit”, iar proiectul ei pentru Bucureşti „Oraşul dorit de oameni”, ale cărui idei şi propuneri concrete „pentru un oraş dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ţi placă să trăieşti sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General”.

Citește și: SURSE PSD și PNL vor avea candidați comuni la primăriile de sector din București

„«Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!» Oamenii pe primul loc, în orice funcţie publică, aleasă sau numită - acesta este crezul meu politic. Am fost cu gândul doar la oameni ca primar general şi senator. La fel ca în perioada în care eram profesor sau jurnalist. Aşa voi fi în continuare! Ultimele luni au fost apăsătoare, tulburi, extrem de încărcate emoţional.

Fiecare politician este, mai presus de toate, om. Incertitudinea şi loviturile m-au marcat dar nu m-au descurajat. Rănile se deschid, se închid, chiar dacă rămân cicatricile. Am fost mereu motivată şi am găsit resurse interioare să merg mai departe cu fruntea sus. Susţinerea familiei m-a întărit sufleteşte”, a scris Gabriela Firea, marţi pe Facebook.

„Susţinerea oamenilor a fost excepţională în aceste luni, săptămâni, zile intense şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au oprit pe stradă pentru o îmbrăţişare, o încurajare sau care mi-au transmis prin mesaje suportul”, a continuat ea.

„Nu-i voi abandona vreodată pe bucureşteni. Pentru ei am luptat şi am lucrat din 2016, ca primar general, din 2020 ca senator preşedintele al organizaţiei PSD Bucureşti. Atât eu, cât şi colegii mei, vă suntem recunoscători pentru susţinerea constantă. Pentru cetăţenii acestui oraş mă voi bate în continuare, în fruntea organizaţiei social-democrate din Capitală şi acolo unde echipa politică la nivel naţional va considera că pot pune la dispoziţie puterea mea de muncă şi experienţa acumulată în domeniul administrativ.

Citește și: Cine e medicul Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria București? Are afaceri de 1.5000.000 lei/an

Decizia coaliţiei de guvernare este una clară şi nu mai avem timp să o disecăm. Trebuie să recuperăm timpul pierdut pentru că avem un scop comun: salvarea Capitalei. Domnul Nicuşor Dan a fost un experiment nereuşit! Bucureştenii nu au trăit niciodată într-o situaţie atât de grea : mizerie, frig în case, poluare, blocarea şantierelor care ar mai fi putut fluidiza traficul, lipsa oricărei perspective de dezvoltare a oraşului”, a completat Firea.

Ea a adăugat că proiectul ei pentru Bucureşti s-ar fi numit „Oraşul dorit de oameni” şi ar fi cuprins priorităţile pe care i le transmit zilnic bucureştenii şi pe care eram gata să le abordez împreună cu echipa social-democrată:

„- transport public eficient;

- lupta reală cu poluarea;

- investiţii masive în şcoli, spitale, teatre;

- finalizarea lucrărilor de mare infrastructură începute în primul mandat;

- noi şantiere deschise pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic şi pentru supralărgirea unor artere greu-circulabile;

- Spitalul Metropolitan;

- reamenajarea tuturor parcurilor şi locurilor de joacă;

- locuinţe sociale;

- Sala Polivalentă;

- siguranţa cetăţenilor;

- lupta cu fenomenul consumului de substanţe interzise, împreună cu MAI şi MEN”. 

„Ideile şi propunerile noastre concrete pentru un oraş dezvoltat, curat, modernizat, aerisit, primitor, în care să-ţi placă să trăieşti sunt valabile şi pot fi puse în aplicare în continuare de cei care vor reprezenta PSD şi PNL în Primăria Capitalei şi Consiliul General. Le urez succes candidaţilor noştri la Primăria Generală, primăriile de sector, CGMB şi consiliile locale şi îi asigur de tot suportul meu”, a conchis Gabriela Firea.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă îl prezintă miercuri, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cârstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului, la care vor participa şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Liderii Organizaţiilor PSD şi PNL Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, au fost propuşi de coaliţie coordonatori politici ai campaniei PSD-PNL pe Capitală. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, marţi, că Gabriela Firea va fi pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania electorală pe Capitală. El a mai afirmat că medicul Cătălin Cîrstoiu are prima şansă la Primăria Generală, susţinut de cele două partide. În privinţa candidaţilor la sectoarele 1, 2 şi 5, decizia va fi luată până miercuri, a mai afirmat Stănescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te