Burduja: „Să revenim cu picioarele pe pământ. Soluţia nu este susţinerea populismului ieftin”

DE Alin Crișan | Actualizat: 18.04.2024 - 19:31
Burduja: „Să revenim cu picioarele pe pământ. Soluţia nu este susţinerea populismului ieftin” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Sebastian Burduja a declarat, joi, că "schimbarea trebuie să se întâmple, dar soluţia nu este sub nicio formă susţinerea populismului ieftin".

SHARE

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a afirmat, joi, că de săptămâni întregi sunt discutate şi disecate "zvonurile şi scenariile pe care le aruncă unii şi alţii" despre cursa pentru fotoliul de primar general, menţionând că "schimbarea trebuie să se întâmple, dar soluţia nu este sub nicio formă susţinerea populismului ieftin".

Burduja: „Să revenim cu picioarele pe pământ. Soluţia nu este susţinerea populismului ieftin”

"Să revenim cu picioarele pe pământ. Ca preşedintele al PNL Bucureşti, constat că de săptămâni întregi discutăm şi disecăm zvonurile şi scenariile pe care le aruncă unii şi alţii despre cursa pentru "fotoliul de primar general".

Doar că nu este despre un scaun aici, ci despre viitorul Bucureştiului şi al României. Cu asta nu avem dreptul să ne jucăm. Iar cu fiecare zi care trece, şansele ca Bucureştiul să se schimbe în bine scad. Iar cel şi cei care au blocat principalul motor economic al României în aceşti ani exultă", a scris Burduja pe Facebook.

El a arătat că "pe actualul ocupant al fotoliului nu îl întreabă nimeni nimic, iar anunţurile sale triumfaliste curg pe bandă rulantă".

"Doar că totul e la timpul viitor: "vom face", "vom lansa", "vom proiecta". Ei vor, dar noi nu mai vrem încă patru ani pierduţi. Ei sunt cei care ne-au furat prezentul şi acum vor să ne fure şi viitorul. Schimbarea trebuie să se întâmple, dar soluţia nu este sub nicio formă susţinerea populismului ieftin. Acela este adversarul", a adăugat Burduja.

Potrivit lui Sebastian Burduja, "Partidul Naţional Liberal a modernizat România în ultimul secol şi jumătate pentru că s-a ridicat deasupra vremurilor şi nu şi-a încălcat principiile".

El a subliniat că va susţine întotdeauna "calea dreaptă".

"Ca preşedinte al PNL Bucureşti, voi susţine întotdeauna calea dreaptă, de la care nu avem voie să ne abatem. Principiile şi valorile autentice liberale sunt mai importante decât orice ambiţii personale. Astăzi, mai mult ca oricând, integritatea, profesionalismul şi adevărul trebuie să fie bazele deciziilor noastre.

Acestea sunt aşteptările românilor, acesta este blazonul Partidului Naţional Liberal. Acesta este crezul meu. Şi nu este despre o funcţie sau alta, toate sunt oricum trecătoare. Ce contează şi rămâne cu adevărat este ceea ce lăsăm, fiecare dintre noi, în urma noastră. Să luăm aminte: "Negociem orice, dar nu negociem principii" (Corneliu Coposu)", a adăugat Burduja.

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

Întrebată despre o posibilă retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferinţe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la şedinţa coaliţiei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că primul pas pe care trebuie să îl facă medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este să ţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, adăugând că se poate merge mai departe dacă nu se lămuresc toate aceste acuzaţii.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara, la B1TV, că nu îşi pune problema să se retragă din cursa electorală şi nu a existat în cadrul coaliţiei o discuţie privind retragerea sa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te