Barometrul vizibilităţii Guvernului Ciolacu: Premierul, în pole, detașat, 4 miniștri „invizibili”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 30.06.2024 - 09:23
Barometrul vizibilităţii Guvernului Ciolacu: Premierul, în pole, detașat, 4 miniștri „invizibili” - Foto: INQUAM Photos - Imagine cu rol ilustrativ

Barometrul vizibilităţii Guvernului Ciolacu arată că, în luna mai, premierul a fost în pole-position detașat, cu peste 28.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, în timp ce patru dintre miniștrii săi au acumulat mai puțin de 1.000 de mențiuni fiecare.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna mai, indică Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a urcat mai multe poziţii, în timp ce ministrul Finanţelor Marcel Boloş coboară de pe locul 2 pe 8.

Citește și: UDMR se bagă în „duelul” PSD - PNL. Hunor: Liberalii au şubrezit tare autoritatea premierului

Barometrul vizibilităţii Guvernului Ciolacu: Premierul, în pole, detașat, 4 miniștri „invizibili”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii, are în mai 28.036 de menţiuni în presa scrisă şi online, mai puţine decât în aprilie. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca urmare a declaraţiilor făcute pe tema protestului angajaţilor de la guvern şi a prezenţei în mai multe emisiuni televizate.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja revine pe locul al doilea  înregistrând vârfuri de vizibilitate atât în urma declaraţiilor făcute în contextul campaniei electorale pentru Primăria Capitalei.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 4 pe locul 3, cele mai multe apariţii în presa scrisă şi online fiind înregistrate odată cu vizita făcută la spital actorului Florin Piersic, cu anunţul potrivit căruia mai mulţi copii palestinieni vor fi trataţi în spitalele din România.

Citește și: Portalul declarațiilor de avere, defect exact când politicienii, primarii depun declarațiile pe 2024

De asemenea, declaraţiile făcute la semnarea contractului pentru noul Spital Judeţean Neamţ,  potrivit cărora România a reuşit să ajungă la un nivel de peste 98% grad de contractare din PNRR.

Cu acceaşi ocazie, ministrul a vorbit şi despre resursa umană din Sănătate, afirmând că există resurse umane calificate,problema fiind repartiţia acestora în ţară, care nu este echilibrată.
 
Ministrul Agriculturii Florin Barbu ajunge pe locul 4 după ce în aprilie s-a aflat pe locul 17, înregistrând vârfuri de viziblitate odată cu vizita în România a Comisarului european pentru agricultură Janusz Wojciechowski, dar şi cu anunţurile făcute în urma unei şedinţe de Guvern, referitoare la suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii,  măsuri pentru sprijinirea consumului de alimente româneşti şi creşterii nivelului de procesare în România, precum şi pe tema limitării adaosului comercial la produsele româneşti.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu se menţine şi în mai pe locul 5, pentru a doua lună consecutiv.
 
Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu urcă o poziţie faţă de luna precdentă, ajungând pe locul 6, datorită vizibilităţii date de declaraţii privind consumul de droguri din România, cand a afirmat că  cel mai tânăr consumator de droguri este un copil de 8 ani, privind demersurile pentru aducerea Prinţului Paul în România, din Malta, precum ăi pe tema accidentului de la 2 Mai, a cazurilor de violenţă în familie.

Zece miniştri au între 1.000 şi 2.000 de menţiuni în presa scrisă şi online, în mai, lista fiind deschisă, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, urmat de ministrul Finanţelor Marcel Boloş, care, de pe locul al doilea în aprilie, ajunge astfel pe locul 8, de ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, de ministrul Educaţiei Ligia Deca, care coboară de pe locul 8 pe locul 10, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul Fondurilor Europene Adrain Câciu, ministrul Dezvoltării Adrian Veştea şi ministrul Mediului Mircea Fechet.

În luna mai, patru membri ai Cabinetului Ciolacu - ministrul Culturii Raluca Turcan, ministrul Familiei Natalia Intotero, ministrul de Interne Cătălin Predoiu şi viceprim-ministrul Marian Neacşu - se află în categoria celor cu sub 1.000 de menţiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te