Unul din inculpații crimei din Sibiu, în cazul Adrian Kreiner, va fi extrădat în România

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.04.2024 - 11:28
Unul din inculpații crimei din Sibiu, în cazul Adrian Kreiner, va fi extrădat în România - Foto: Facebook/ Adrian Kreiner

Unul din inculpații crimei din Sibiu, în cazul Adrian Kreiner, va fi extrădat în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

SHARE

Unul din inculpații în cazul Kreiner, crima odioasă din Sibiu, va fi predat României, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Unul din inculpații crimei din Sibiu, în cazul Adrian Kreiner, va fi extrădat în România

Anunţul a fost făcut de Alina Gorghiu sâmbătă, iar procedurile încep luni.

Ministrul Justiţiei spune că vineri a avut loc termenul la instanța din Irlanda, iar unul din inculpați, Marian Cristian Minae, a consimțit la predare.

"Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare. 

Poliția Română, ANP, Ministerul Justiției, vă asigur că vor fi foarte atente, astfel încât întreaga procedură de predare să se deruleze în bună regulă", declară Gorghiu.

Omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă, pe 6 noiembrie 2023. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro. 

Doi dintre cei trei indivizi care l-ar fi ucis au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia - Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord - Marian Cristian Minae. 

Cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, este încă în libertate, potrivit Mediafax.

Filmul crimei milionarului Adrian Kreiner

Cei trei suspecţi în cazul crimei, Laurenţiu Ghiţă, Marian Cristian Minae şi Costinel Cosmin Zuleam, au ajuns la Sibiu în data de 4 noiembrie 2023, împreună cu o femeie, iubita lui Zuleam, și cu Ilie Sitariu, un bărbat din Timiş care i-a ajutat cu transportul.

Sitariu s-a întors la Timişoara cu iubita lui Zuleam, în timp ce cei trei bărbaţi au rămas într-o casă aflată vizavi de vila lui Kreiner şi l-au filat timp de mai multe zile, până în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2023, atunci când au dat atacul.

"În data de 06.11.2023, în jurul orei 02:30, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în curtea imobilului și ulterior în interiorul imobilului unde se afla persoana vătămată Kreiner împreună cu fiica sa și concubina sa.

Asupra persoanei vătămate Kreiner, care se afla la parterul locuinței, au fost exercitate multiple acte de violență la nivelul capului, trunchiului precum și membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate și posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliție la ora 03:04 în stare de inconștiență cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliție si continuate de către echipajul medical", se arată în rechizitoriul procurorilor.

După ce au reuşit să fure câteva ceasuri, suspecţii au plecat din vilă, însă au fost filmaţi de camerele de supraveghere.

"La ora 02:58, unul dintre autori iese afară din imobil, merge pentru câteva secunde la colțul din față al casei, după care intră înapoi în imobil. La ora 02:59, același autor iese din nou din imobil şi escaladează zidul din spate ce împrejmuiește imobilul, chiar în dreptul camerei de supraveghere care îi surprinde parțial fața (zona ochilor si a nasului), iar după aproximativ 40 de secunde, acesta sare înapoi în curte şi intră în imobil, după care imediat se poate observa cum toți cei trei autori părăsesc locuința și curtea victimei, la ora 03:00, prin același loc prin care au și intrat", au mai arătat procurorii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te