Noi probe în dosarul generalilor SRI. Ce a dus la DNA denunțătorul generalilor Coldea și Dumbravă?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.05.2024 - 13:56
Cătălin Hideg a dus noi probe la DNA - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Hideg, omul de afaceri care i-a denunțat pe foștii șefi din SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a mers la sediul DNA unde a depus probe la dosar. El a vorbit și despre tehnica din biroul lui Dumitru Dumbravă.

SHARE

Telefoanele mobile folosite de omul de afaceri Cătălin Hideg pentru a înregistra convorbirile cu Dumitru Dumbravă au fost aduse la DNA. 

Omul de afaceri care i-a denunțat pe cei doi generali susține că se va face percheziția informatică a acestora.

În același timp, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea s-a prezentat, din nou, la Poliţie, conform obligaţiilor impuse prin măsura controlului judiciar.

Noi probe în dosarul generalilor SRI. Ce a dus la DNA denunțătorul generalilor Coldea și Dumbravă

Afaceristul Cătălin Hideg a spus jurnaliștilor prezenți la DNA că a adus trei telefoane mobile folosite de el pentru a face înregistrări în timpul discuțiilor cu Dumitru Dumbravă. 

"În acest moment, se procedează la percheziţia informatică a echipamentelor audio şi video pe care le-am depus şi trebuie să facem acest demers. Vorbim de telefoane care trebuie copiate în serverele de la Parchetul Naţional Anticorupţie, pentru a fi declarate ca probe oficiale. Sunt telefoanele cu care am făcut înregistrările”, a declarat Cătălin Hideg, la sediul DNA.

Citește și: 13.300.000 lei profit pentru Coldea din consultanță. Din SRI a plecat cu 300.000 lei datorii

Hideg a mai spus că este posibil ca şi el să fi fost înregistrat în momentul în care a discutat cu Dumitru Dumbravă în biroul acestuia, dar a vorbit și despre tehnica din biroul generalului. 

”Nu am văzut niciodată în viaţa mea atât de multe gadgeturi, atât de multe tablete şi telefoane, diverse modele, undeva la 40-50 de instrumente erau pe masă, pe lângă televizor, peste tot.

Deci e posibil. Probabil că domnul Dumbravă avea, cred, cum fac majoritatea oamenilor care au ceva de ascuns sau au ceva secrete de vorbit cu anumite persoane, cred că folosea câte un telefon pentru... poate un telefon să vorbească cu o singură persoană. Probabil că erau cartele speciale să vorbească cu fiecare persoană, în parte, că altfel nu-mi imaginez de ce trebuia să aibă atât de multe telefoane”, a adăugat Cătălin Hideg, la sediul DNA.

Citește și: Drumul șpăgii. Cum au ajuns banii de la afaceristul Hideg la fostul general SRI Florian Coldea?

În același timp, fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea s-a prezentat, din nou, la Poliţie, conform obligaţiilor impuse prin măsura controlului judiciar. El a afirmat că a îndeplinit toate obligaţiile care decurg din controlul judiciar.

Foștii generali ai SRi, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă dar și avocatul Doru Trăilă și ”o persoană ”fără calitate specială”, sunt cercetați penal sub control judiciar, pentru trafic de influență, ”forma participației penale fiind autoratul și complicitatea”. 

Citește și: Șpagă 700.000 € pentru foștii șefi din SRI, generalii Coldea și Dumbravă. Ce au promis în schimb?

Aceștia au cerut omului de afaeri Cătălin Hideg 700.000 de euro șpagă, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. 

Ulterior au cerut doar 600.000 de euro. Însă omul de afaceri a plătit 100.000 de euro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te