VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina?

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.04.2024 - 21:21
VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina? - Foto: Profimedia Images

54 de nave are Putin în Flota Mării Negre din care 7 sunt submarine, potrivit unei analize. Rusia are peste 290 de nave derăzboi dislocate în mia multe ape. Ucraina a distrus unele dintre ele cu celebrele drone Sea baby, de curând modernizate.

SHARE

Rusia dispune de o flotă uriașă de nave de diverse tipuri. Unele dintre ele sunt din perioada sovietică, altele au fost modernizate.

În total este vorba de 290 de unități. A fost întocmită o listă a navelor actuale ale marinei rusești din surse deschise. Există peste 290 de nave de război, submarine și ambarcațiuni de război despre care se crede că se află în serviciul activ al Marinei ruse, în rezervă sau în construcție, pe baza rapoartelor publice.

VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina?

Cele mai imporatnte informații pentru războiul din Ucraina, dar și pentru România vin din perspectiva Flotei Mării Negre care ar însuma 54 de nave, din care 7 sunt submarine.

Rusia avea în Flota Mării Negre 12 nave de debarcare de diferite dimensiuni. Unele dintre acestea au fost spulberate de către dronele sau rachetele Ucrainei. Mai există 8 nave de deminare și 7 corvete cu rachete ghidate.

În imaginea de mai sus coloana intitulată „BSF” se referă la navele din Flota Mării Negre.

O Flotă destul de  ușor de doborât

În pofida numărului mare de nave din Flota Mării Negre, aceasta a fost atinsă, adeseori, de dronele Ucrainei. Marina ucraineană susține că a scufundat sau a avariat serios o treime din totalul navelor de război ale Rusiei din Marea Neagră, în puțin peste doi ani de război. De precizat că nu toate vasele din Flota Mării Negre se află ori s-au aflat în acțiune în Marea Neagră.

Citește și: Flota lui Putin, decimată în Marea Neagră. Câte nave au distrus ucrainenii?

De curând, s-au împlinit doi ani de la probabil una din cele mai mari victorii ale Ucrainei la Marea Neagră: scufundarea navei Moscova.

În seara zile de 13 aprilie 2022, mass-media de la Kiev, citând mai mulţi oficiali ucraineni, raporta că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”.

Citește și: AUDIO&VIDEO Momente de panică pe nava Moscova, scufundată de Ucraina: Am fost loviți. Salvați-ne

La 14 februarie 2024, Serviciul de informații al apărării din Ucraina, în cooperare cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei, a distrus o mare navă de debarcare Caesar Kunikov a Flotei Mării Negre a statului agresor Rusia.

Citește și: VIDEO Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră

Dronele Baby Sea au primit forțe noi

Newsweek a scris, azi, că dronele Baby Sea au primit un upgrade pentru a lovi navele Rusiei parcurgând o distanță mia mare. Dronele navale ucrainene Sea Baby au fost modernizate și pot transporta acum aproape o tonă de explozibil pentru a lovi o țintă aflată la peste 1.000 de kilometri distanță, a declarat Artem Dekhtiarenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), la 14 aprilie.

Citește și: VIDEO Dronele ce distrug Flota Mării Negre a Rusiei duc o tonă de explozibil la 1.000 km. Cum atacă?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te