VIDEO 1.000.000.000$ a costat Israelul să distrugă atacul Iranului. 4.000.000$ o rachetă Arrow

DE Adina Mutăr | Actualizat: 15.04.2024 - 06:43
1.0000.000.000$ a cheltuit Israel să distrugă atacul Iranului. 4.000.000$ racheta interceptoare - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

1.000.000.000$ a costat Israelul să distrugă atacul Iranului. 4.000.000$ o rachetă Arrow. Iranienii au folosit pentru valuri de atacuri nu cu cele mai avansate modele din complexul militar-industrial, dar și-așa a provocat pagube imense Israelului.

SHARE

1.000.000.000$ a costat Israelul să distrugă atacul Iranului. 4.000.000$  o rachetă Arrow. 

Israelienii și aliații lor au fost nevoiți să cheltuiască atât rachete ghidate, cât și rachete antiaeriene, care sunt mult mai scumpe decât dronele lansate de Iran.

Interceptarea de către Israel a zeci de rachete și drone iraniene peste noapte a costat Tel Aviv până la 5 miliarde de șekeli (1,35 miliarde de dolari), a informat duminică presa israeliană, potrivit Anadolu.

1.0000.000.000$ a costat Israelul să distrugă atacul Iranului. 4.000.000$  o rachetă Arrow 

Cotidianul Yedioth Ahronoth l-a citat pe Brig. Generalul Ram Aminach, fostul consilier financiar al Statului Major israelian, care a spus că „prețul apărării de sâmbătă noapte a fost estimat la 4-5 miliarde de șekeli (1,08-1,35 miliarde de dolari).”

„Vorbesc doar despre interceptarea a ceea ce au lansat iranienii și nu despre pagube, care au fost marginale de data aceasta”, a spus el.

„O rachetă Arrow folosită pentru a intercepta o rachetă balistică iraniană costă 3,5 milioane de dolari, în timp ce costul unei rachete „Magic Wand” este de 1 milion de dolari, în plus față de ieșirile aeronavelor care au participat la interceptarea dronelor iraniene”, a spus Aminach.

Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari a declarat că în jur de 350 de rachete și drone au fost lansate din Iran spre Israel, dintre care majoritatea au fost interceptate.

Citește și: LIVE Război în Orient. Cum va răspunde Israelul agresiunii Iranului? SUA, amenințate direct!

El a confirmat că au avut loc pagube minore la baza aeriană Nevatim din Beersheba.

„25 din 30 de rachete de croazieră au fost interceptate, iar dintre cele peste 120 de rachete balistice, doar câteva dintre ele au pătruns pe teritoriul israelian și au aterizat la baza aeriană Nevatim”, a adăugat el.

Citește și: Armata americană ajută Israelul să doboare dronele/rachetele iraniene. Iran: SUA să „stea departe”

Hagari a subliniat că „încercarea Iranului de a distruge capacitățile forțelor aeriene israeliene a eșuat și că baza Nevatim continuă să funcționeze”.

El a spus că, pe lângă lansările din Iran, au mai fost lansate rachete și drone și din teritoriile Libanului, Irakului și Yemenului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te