Un ministru maghiar le promite românilor integrarea totală în Schengen:”Vom face tot ce ţine de noi”

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.05.2024 - 21:14
Un ministru maghiar le promite românilor integrarea totală în Schengen:”Vom face tot ce ţine de noi” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Péter Szijjártó a declarat că unul dintre obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen şi că Ungaria va face tot ce îi stă în putinţă pentru realizarea acestuia.

SHARE

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că unul dintre obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen şi că Ungaria va face tot ce îi stă în putinţă pentru realizarea acestuia.

Un ministru maghiar le promite românilor integrarea totală în Schengen:”Vom face tot ce ţine de noi”

"Unul din obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen.

Este şi interesul naţional al Ungariei şi este interesul întregii naţiuni (...). De-a lungul graniţei româno-maghiare există 10 puncte de trecere a frontierei care pot fi folosite doar o dată pe săptămână de cetăţenii din cele două ţări, pentru că dumneavoastră nu sunteţi stat membru Schengen. 

Citește și: Evanghelia veche de 1.500 de ani de care Vaticanul se teme. Ar ascunde mari secrete

Odată ce aţi intrat în Schengen, imediat putem avea o legătură mai strânsă între cetăţenii noştri, iar traiul de-a lungul graniţelor va primi un nou sens, comunităţile transfrontaliere vor primi un nou sens şi noi posibilităţi, motiv pentru care noi vom face tot ce ţine de noi ca să vă puneţi alătura zonei Schengen", a declarat ministrul Péter Szijjártó.

În privinţa aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, ministrul ungar a arătat că ţara sa susţine acest deziderat al Chişinăului şi că îi va oferi toată susţinerea pentru a progresa pe cale integrării.

"Susţinem la maxim tendinţele de aderare a Republicii Moldova. Există o colaborare strânsă între cele două ţări la nivel politic, economic. Tehnic oferim toată susţinerea pentru Republica Moldova în aşa fel încât, cât mai repede şi în paşi cât mai mari, să progreseze pe calea integrării", a afirmat oficialul guvernului de la Budapesta.

Citește și: VIDEO China „vânează” F-16 americane cu noile avioane invizibile J-20. Nume de cod: Lunetistul

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a participat, luni seara, la Târgu Mureş, la un forum politic, alături de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te