Secretul întunecat al milionarului ucigaș în serie. Ținea „fabrica morții” cu oasele a 49 de victime

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.06.2024 - 13:14
Secretul întunecat al milionarului ucigaș în serie. Ținea „fabrica morții” cu oasele a 49 de victime - Foto: Profimedia images

Secretul întunecat al milionarului ucigaș în serie. Robert Pickton, un fermier bogat, care organiza des petreceri uriașe cu mii de invitați, ascundea un secret înfricoșător. Unii dintre oaspeți nu mai plecau niciodată de pe proprietatea sa.

SHARE

Proprietarul unei ferme de porci din Columbia Britanică, milionarul Robert Pickton a intrat în istoria neagră a ucigașilor în serie.

Secretul întunecat al milionarului ucigaș în serie. Ținea „fabrica morții” cu oasele a 49 de victime

Inițial, Pickton a fost arestat în martie 1997 pentru tentativa de asasinare a unei lucrătoare sexuale, însă a fost eliberat din lipsă de probe credibile. Cinci ani mai târziu, Pickton a mărturisit 49 dintre crimele sale, toate femei, unui ofițer de poliție sub acoperire, dezvăluind și metoda sa macabră de a se debarasa de cadavre.

"M-au prins. Am fost cam neglijent la sfârșit, am devenit prea neglijent", a declarat ucigașul în serie atunci când a fost prins.

Atenție! Urmează informații cu un puternic impact emoțional!

„Aveam de gând să mai fac una, ca să fie 50" și a declarat că a făcut greșelile care l-au dus la arestare pentru că se grăbea să ucidă mai multe femei și "să fie cinci colțuri mari" (ale Pentagramei n.red), i-a spus Pickton, detectivului.

Polițistul sub acoperire care s-a infiltrat în „fabrica morții” lui Robert Pickton în postura de „ajutor” a discutat cu ucigașul în serie despre rapide metode de eliminare a unui cadavru. Când i-a sugerat lui Pickton că cea mai sigură metodă este aruncarea unui cadavru în mare, ucigașul a avut un răspuns înfricoșător: "Am făcut mai mult decât atât - o fabrică de ecarisaj" și hrănirea porcilor cu rămășite umane.

După ce s-a aflat despre crimele îngrozitoare ale lui Pickton, guvernul canadian a emis o alertă de sănătate după ce a găsit dovezi conform cărora criminalul ar fi măcinat carne umană și ar fi amestecat-o cu carnea de porc de la ferma sa care fusese vândută oamenilor.

Citește și: Un ucigaș în serie, condamnat la 8 vieți de închisoare: A scris numele victimelor pe gloanțe

Traumele din copilărie l-au transformat pe Robert Pickton într-un monstru însetat de moarte

Robert și fratele său mai mic, David, au început să lucreze la ferma de porci a familiei la o vârstă foarte fragedă și au muncit din greu.

Mama lor, Louise, era cunoscută ca fiind foarte strictă și exigentă cu ei și i-a forțat pe Robert și pe fratele său să lucreze foarte mult timp fără pauze și fără mâncare.

Viața lui Pickton s-a schimbat radical atunci când părinții săi au murit la un an distanță, pe când el avea 20 de ani - lăsându-i pe el și pe fratele său proprietari ai unei exploatări agricole masive în valoare de milioane de dolari. Ei au vândut o parte din teren pentru 5 milioane de dolari, ceea ce le-a permis să trăiască liniștiți toată viața lor și să se ocupe în continuare să lucreze la ferma de porci.

Citește și: Ucigașă în serie, trei condamnări la închisoare pe viață. "În "lumea spiritelor" ei nu sunt triști"

Un muncitor care a lucrat la ferma lui a a descris proprietatea fraților Pickton ca fiind "un loc înfiorător", amintindu-și că foloseau un mistreț uriaș pe post de "câine de pază" pentru fermă.

"Robert era un tip destul de tăcut, cu care era greu să pornești o conversație - chiar dacă vorbeai cu el și încercai să o faci, erau doar răspunsuri scurte, cu un singur cuvânt", a declarat Christina Randall, realizator de podcast, care a stat de vorbă cu ucigașul în serie.

Sursa foto: Profimedia images

Mama ucigașului a deschis seria crimelor din familia Pickton

Încă din copilărie, Pickton a fost tăcut și retras și neobișnuit de apropiat de mama sa, care era considerată de către acesta drept „o femeie puternică”. Christina, care a investigat crimele comise de Rober a spus că există indicii temeinice care se arate că chiar mama ucigașului l-ar fi ajutat pe fratele său mai mic să comită o crimă.

Citește și: Maleficul ucigaș în serie care s-a lăudat cu cele 71 de victime și-a dezvăluit secretul întunecat

În octombrie 1967, David, fratele lui Robert Pickton, conducea camionul tatălui său la scurt timp după ce își luase permisul de conducere. La un moment dat acesta a lovi un băiat de 14 ani pe nume Tim Barrett, care se afla pe marginea drumului.

Panicat, David a fugit să îi spună mamei sale ce s-a întâmplat. Dar, în loc să cheme o ambulanță pentru băiatul grav rănit, mama ucigașului a luat victima de pe jo, care era încă în viață și a aruncat-o într-un iaz din apropiere.

"Când i-au făcut autopsia, au constatat că a murit înecat", a spus Christina. "Ceea ce înseamnă, evident, că nu murise înainte de a fi aruncat în apă. Rănile sale erau foarte grave, dar nu i-ar fi curmat viața dacă ar fi primit îngrijirile medicale de care avea nevoie."

Petrecerile morții. „Click-ul” care a declanșat seria crimelor

Când cei doi frați au primit moștenirea, au început să organizeze petreceri masive de până la 2 000 de persoane în abatorul fermei, invitând mai mulți bărbați și prostituate la petrecerile zgomotoase care durau mai mereu toată noaptea.

Unii dintre cei invitați nu au mai ajuns acasă niciodată. O femeie pe nume Wendy Lynn Eistetter, a povestit că Pickton a încercat să o înjunghie după ce a încătușat-o și că abia după o luptă îndelungată a reușit să apuce cuțitul și să își înjunghie atacatorul. O anchetă a poliției a constatat că Eistetter era dependentă de droguri și că era puțin probabil să fie un martor credibil, astfel că nu au fost formulate acuzații.

Cinci ani mai târziu, poliția a ajuns la ferma Pickton pentru a investiga rapoartele privind depozitarea ilegală de arme acolo. După ce au găsit dovezi care făceau legătura între Pickton și o femeie dispărută, Sereena Abotsway, a fost lansată o investigație mai amănunțită, care a dus la descoperiri macabre.

În rulota lui Pickton a fost găsit un pistol încărcat cu un vibrator atașat la țeavă - se pare că acesta spera ca jucăria sexuală să funcționeze ca un "amortizor de zgomot" brut.

În congelatoarele împrăștiate în jurul fermei, experții criminaliști au găsit rămășițele fragmentare a cel puțin șase lucrătoare sexuale care dispăruseră din Vancouver între 1997 și 2001. În unele cazuri, capetele lor fuseseră tăiate în două cu un fierăstrău și apoi mâinile și picioarele femeilor fuseseră băgate în cranii.

Christina povestește că Pickton avea o metodă deosebit de macabră de a ascunde cadavrele: "Fie ducea cadavrele la o fabrică de prelucrare a cărnii, fie le măcina singur și le dădea de mâncare porcilor de la ferma sa.

"Pentru că profesioniștii știau că era capabil să macine carne umană, guvernul a raportat că Robert ar fi putut, de fapt, să macine carne umană, să o amestece cu carne de porc și să o vândă publicului timp de ani de zile."

Autoritățile canadiene au declarat că nu este sigur cât de mult din carnea victimelor lui Picton ar fi putut fi amestecată cu carnea de porc vândută de la fermă. "Nu putem exclude posibilitatea contaminării încrucișate", a declarat atunci reporterilor Dr. Perry Kendall. "Este foarte deranjant să te gândești la asta, dar există posibilitatea unei anumite contaminări încrucișate. Dar nu știm în ce măsură, când sau cât de mult."

Deși a fost legat de peste 40 de crime și a mărturisit 49, Pickton a fost în cele din urmă condamnat pentru doar șase acuzații de crimă de gradul doi - suficiente pentru a-l trimite după gratii pentru tot restul vieții, potrivit DailyStar.

Ucigașul în serie a fost ucis pe 19 mai anul 2024, fiind atacat de un alt deținut la închisoarea Port-Cartier din Quebec. Atacatorul, Martin Charest, l-ar fi "lovit" pe Pickton în cap cu un "mâner de mătură rupt" până când criminalul și-a dat ultima suflare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te