Rușii au luat frica Ucrainei. Bombadierele strategice Tu-95MS, mutate la 2000 km de Kiev, lângă NATO

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.05.2024 - 11:07
Rușii au luat frica Ucrainei. Bombadierele strategice Tu-95MS, mutate la 2000 km de Kiev, lângă NATO - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Rușii au luat frica Ucrainei. Bombadierele strategice rusești Tu-95MS „au fugit” la 2.000 km de Kiev. În urma valului uriaș de atacuri cu drone ucrainene asupra Rusiei, Moscova a luat decizia de a muta o treime din bombardierele sale strategice pe un aerodrom îndepărtat de Kiev.

SHARE

Rușii au luat decizia de a muta bombardierele strategice cât mai departe de Ucraina, după ce Kievul a lansat în ultimele săptămâni mai multe atacuri asupra aerodromurilor și rafinăriilor din Federația Rusă.

Rușii au luat frica Ucrainei. Bombadierele strategice Tu-95MS, mutate la 2000 km de Kiev, lângă o țară NATO

Baza aeriană Olenya, care a fost una dintre principalele baze de la care forțele aerospațiale rusești au inițiat atacuri masive cu rachete asupra Ucrainei, a devenit din nou o „casă” pentru avioanele militare strategice ale Rusiei.

Imaginile din satelit publicate pe X / Twitter de analistul OSINT MT Anderson au dezvăluit că 12 bombardiere strategice Tu-95MS și 13 Tu-22M3, împreună cu un Tu-160 și două avioane de transport militar An-12 se aflau pe aerodromul Olenya la 15 mai.

Sursa foto: Profimedia images

Baza aeriană Olenya, care se află în regiunea Murmansk, la peste 2.000 de kilometri de Kiev, a fost una dintre principalele baze ale forțelor aerospațiale rusești în timpul atacurilor masive cu rachete ale Moscovei asupra Ucrainei.

Citește și: VIDEO Corveta rusească Cyclone de 2.000.000.000$, scufundată pe fundul Mării Negre de racheta ATACMS

Baza aeriană Olenya se află în nordul-vestul Rusiei, la graniță cu Finlanda.

Sursa foto: Google Maps 

Publicația Defense Express citează estimări ale Ministerului britanic al Apărării și ale Direcției de informații militare din Ucraina (HUR), potrivit cărora aproximativ 40 de bombardiere Tu-95MS și 40 de bombardiere Tu-22M3 rămân în prezent în serviciul aviației strategice ruse.

"Și din aceasta rezultă că, în prezent, rușii au adunat o treime din numărul total de bombardiere cu capacitate de luptă de acest tip pe aerodromul Olenya", se arată în raport.

Citește și: VIDEO 3 baze aeriene din Rusia, atacate cu drone. Cel puțin 6 avioane distruse și altele 8 avariate

La sfârșitul lunii aprilie, la aerodromul Mozdok, care este mult mai aproape de Ucraina și este potrivit pentru desfășurarea de bombardiere strategice, se aflau doar șase Tu-22M3.

Imaginile din satelit au arătat că siluetele rușilor de aeronave Tu-22M3 și Su-24M/MR au fost pictate pe sol la baza aeriană, cel mai probabil în încercarea de a zădărnici atacurile dronelor kamikaze ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te