Putin reface Flota Mării Negre cu 40 nave noi. Face un portavion cu avioane invizibile contra SUA

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.06.2024 - 08:34
Putin reface Flota Mării Negre cu 40 nave noi. Crucișător cu avioane invizibile, trimis contra SUA - Foto: Profimedia Images

Putin reface Flota Mării Negre cu 40 nave noi. Un portavion cu avioane invizibile este pe cale de a fi construit pentru a fi trimis contra SUA. Rusia a pierdut o parte importantă a Flotei Mării Negre și, acum, Putin caută revanșa.

SHARE

Putin a avut la dispoziție o Flotă a Mării Negre uriașă, dar care a fost decimată piesă cu piesă. Newsweek a făcut un  inventar al întregii flote a Rusiei, inclusiv cea „dedicată” Mării Negre. Este cea de dinainte de război.

Putin reface Flota Mării Negre cu 40 nave noi. Un portavion cu avioane invizibile, trimis contra SUA

Newsweek a scris că 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre din care 7 sunt submarine, potrivit unei analize. Rusia are peste 290 de nave derăzboi dislocate în mia multe ape. Ucraina a distrus unele dintre ele cu celebrele drone Sea baby, de curând modernizate.

Citește și: VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina?

Numeroase nave au fost distruse rachetele sau dronele Ucrainei. Mai jos aveți distrugerea navei Mosckva.

Citește și: AUDIO&VIDEO Momente de panică pe nava Moscova, scufundată de Ucraina: Am fost loviți. Salvați-ne

Presa ucraineană scrie, azi, că Putin reface Flota Mării Negre și caută revanșa. 

„Putin solicită o protecție sporită a flotei împotriva rachetelor cu rază lungă de acțiune, după ce Ucraina a eliminat o altă navă purtătoare de rachete în Sevastopol, forțând Moscova să mute flota în Rusia continentală”, scrie kyivpost.

"Este necesar să ne protejăm flota de posibile atacuri deja la periferia îndepărtată a bazelor navale și a zonelor de operare ale navelor noastre", a spus el.

Ucraina a scufundat 60 de nave. Rusia construiește 40

Luna trecută, forțele armate ucrainene au distrus o navă cu rachete mici a Flotei ruse din Marea Neagră, Cyclone, în timpul unui atac asupra portului ocupat Sevastopol. Potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, nava din clasa Karakut 22800 era ultimul purtător de rachete rusesc echipat cu Kalibr din Peninsula Crimeea, restul fiind deja transferate la Novorossiysk din cauza atacurilor ucrainene.

Putin a menționat că, pentru a crește stabilitatea de luptă a flotei din Marea Neagră, "trebuie acordată o atenție deosebită introducerii rapide a sistemelor de detectare a amenințărilor de la distanță, inclusiv a celor de la vehiculele fără pilot".

El a mai spus că flota este în curs de reaprovizionare cu nave noi, echipate cu arme moderne, și că constructorii naționali de nave vor preda Ministerului Apărării peste 40 de nave în acest an.

Potrivit site-ului de informații cu sursă deschisă (OSINT) Molfar, Ucraina a scufundat sau avariat aproape 60 de nave ale Marinei ruse.

Rusia se pregătește și de „inamicul SUA”

Rusia își opregăptresc forțele maritime și de o confruntare cu SUA. În acest scop pregătesc lansarea la apă a unui portavion pentru cele mai oderne avioanela le Rusiei.

Fostul șef adjunct al Statului Major al Marinei Ruse, viceamiralul în retragere Vladimir Pepelyaev, a declarat că Marina rusă ar trebui să fie în măsură să construiască un portavion promițător cu un deplasament de 70 până la 90 de mii de tone și să staționeze pe acesta o variantă navală a avionului de luptă Su-57.

După retragerea din funcția sa anterioară, viceamiralul a fost însărcinat cu dezvoltarea unui portavion la Institutul de Cercetare Krylov.

Într-o notă optimistă, el a declarat pentru Ria: "Portavionul nostru promițător ar trebui să aibă o deplasare de 70 până la 90 de mii de tone, dar cel mai important lucru nu este deplasarea, nu dronele aeriene, ci aeronavele. Astăzi, avem Su-33 și MiG-29K/Cube. În viitor, portavionul nostru ar trebui să fie înarmat cu Su-57".

Comentariile vin în contextul în care Flota rusă din Marea Neagră (BSF) a primit lovituri grave din partea atacurilor ucrainene persistente. După mai mult de doi ani de război, BSF a pierdut unele dintre cele mai avansate și mai vechi nave în urma atacurilor Ucrainei cu vehicule aeriene fără pilot (UAV) și nave de suprafață fără pilot (USV).

Necesitatea unui portavion depășește numărul celorlalte nave pe care le deține marina rusă. Fiind una dintre cele mai mari și mai puternice puteri militare din lume, Rusia nu are un portavion. În schimb, Statele Unite au 11, iar China are trei.

Grave amenințări pe mare

Viceamiralul Pepelyaev a vorbit despre necesitatea unui portavion pentru a combate amenințările pe mare. Acesta a afirmat anterior necesitatea ca Rusia să mențină o prezență navală puternică în regiuni-cheie și să proiecteze puterea la nivel global. El a susținut, de asemenea, că portavioanele sunt esențiale pentru proiectarea puterii și asigurarea securității naționale într-un peisaj geopolitic din ce în ce mai complex.

Întrebat despre numărul de portavioane necesare pentru marina rusă, fostul viceamiral a sugerat că ar fi necesare cel puțin patru portavioane: două pentru Flota Pacificului și două pentru Flota Nordului.

Citește și: VIDEO Momentul când drone ucrainene scufundă o navă militară rusă de 70.000.000$ în Marea Neagră

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te