Cine sunt cele 2 femei favorite sa îl înlocuiască pe Biden. Cu șanse au să îl bată pe Trump

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.07.2024 - 16:56
Cine sunt cele 2 femei favorite sa îl înlocuiască pe Biden. Cu șanse au să îl bată pe Trump - Foto: Profimedia Images
Cine sunt cele 2 femei favorite sa îl înlocuiască pe Biden. Cu șanse au să îl bată pe Trump - Foto: Profimedia Images

Cine sunt cele 2 femei favorite sa îl înlocuiască pe Biden. Cu șanse au să îl bată pe Trump. Pe fondul consecințelor în curs de desfășurare a performanței slabe în dezbateri a lui Joe Biden, discuțiile în cercurile democrate de top s-au schimbat deja.

SHARE

Cine sunt cele 2 femei favorite sa îl înlocuiască pe Biden. Cu șanse au să îl bată pe Trump. Pe fondul consecințelor în curs de desfășurare a performanței slabe în dezbateri a lui Joe Biden, discuțiile în cercurile democrate de top s-au schimbat deja asupra a cine va fi partenerul la Preşedinţie al Kamalei Harris.

Există un grup tot mai mare de oficiali din partid, agenți și donatori care susţine că începutul lent al președintelui Biden, în încercarea de a-și salva campania, pur și simplu nu va funcționa.

Democraţii încep să se reorienteze spre Kamala Harris, ca alternativă la Joe Biden

Mai mulți aliați apropiați sunt sceptici că acesta este la înălțimea campaniei de realegere, în care s-a angajat să rămână, pe baza conversațiilor purtate de CNN cu două duzini de politicieni și agenți democrați.

Biden spune mereu să nu-l comparăm cu cel atotputernic, ci cu alternativa la el. Exact asta face un număr tot mai mare de democrați, care se uită acum cu atenţie la Kamala Harris.

La rândul ei, vicepreședintele și personalul acesteia au ignorat în mod deliberat majoritatea apelurilor și textelor care le-au venit, rămânând cu insistență asupra mesajului despre sprijinul ei pentru Biden, cât și despre mândria ei de a rămâne cu Joe Biden.

Citeşte şi: Interviu crucial pentru Joe Biden. De acesta va depinde viitorul său politic

Dar Harris a făcut deja unele schimbări: abia după dezbaterea de săptămâna trecută, biroul ei și-a actualizat programul, pentru a pregăti cu Biden un picnic și artificiile pe 4 iulie.

Ea nu a mai participat la picnic până acum, păstrând în schimb propria tradiție de Ziua Independenței, de a face o oprire la o stație locală de pompieri.

Și, după ce democraţii au respins oferta inițială a Casei Albe, de a o pune să vorbească cu ei, în loc de Biden, ea a fost de asemenea adăugată la întâlnire și a încheiat-o cu un discurs, care îndeamnă la unitate și rămânerea alături de președinte.

Citeşte şi: Anunțul lui Biden care „îngheață” Rusia lui Putin: Biden: „Vom trimite toate armele Ucrainei rapid”

Kamala Harris ține aproape de Biden, dar și Joe Biden o ține aproaped e aceasta. În ciuda eforturilor ei, politica democrată a început să se remodeleze în jurul ei – la fel ca și campania fostului președinte Donald Trump, care a început deja să o atace pe Harris.

Dar în politică lucrurile sunt mai complicate de atât. Ce vrea activul de partid este una şi ce doreşte electoratul american e altă poveste. Prima şansă să-l bată pe Trump nu o are Kamala Harris, care oricum a făcut până acum mai multe gafe decât Biden.

Foto: Profimedia Images

Michelle Obama, soţia fostului preşedinte, ar fi singura în măsură să-l învingă pe Trump în alegeri, cu un scor de 50% la 39%, arată un sondaj IPSOS/Reuters.

Citeşte şi: Congresul SUA evită „falimentul” Guvernului. Niciun nou ajutor pentru Ucraina, Biden supărat

Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ar obţine 50% dintre sufragii împotriva miliardarului, care s-ar clasa pe locul al doilea, cu 39%. Aproximativ 3% dintre cei chestionaţi ar alege alt candidat. Michelle Obama ar obţine un scor mai bun ca Joe Biden, creditat cu 40% dintre voturi.

Actualul preşedinte ar fi la egalitate cu Donald Trump. Cu doar patru luni înaintea alegerilor, acest sondaj arată impasul în care sunt democraţii, conform News.ro. Nici o altă persoană testată nu ar obţine un scor mai bun decât preşedintele democrat.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, cu o aparentă "faţă istorică" de preşedinte, ar obţine 39%, iar Donald Trump 42%, guvernatoarea Michiganului, Gretchen Whitmer, 39% (cu Donald Trump 41%), guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, 36% (Donald Trump 40%), iar guvernatorul Illinoisului, J.B. Pritzker, ar obţine 34% şi ar fi înfrânt de Donald Trump cu 40%.

Aceste scoruri sunt însă de luat cu prudenţă, deoarece nici un democrat nu şi-a anunţat candidatura şi nu se ştie cum se mută opţiunile la o eventuală anunţare a unei candidaturi democrate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te