Șezlongurile pe plajele din Mamaia se pot plăti și în rate. Cât costă închierea lor pentru o zi

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 24.06.2024 - 19:59
Șezlongurile pe plajele din Mamaia se pot plăti și în rate. Cât costă închierea lui pentru o zi foto: captură RTV

Turiștii care au ales să petreacă vacanța pe litoralul românesc sunt uimiți de costurile astronomice ale închirierii unui simplu șezlong pe plajele din Mamaia.

SHARE

Culmea vacanţei în România, închirierea unui șezlong la Mamaia este echivalentă acum cât prețul unuia nou! Turiștii care au ales să se bucure de litoralul românesc sunt la un pas să regrete decizia, uimiți de prețurile exorbitante pentru un șezlong.

Concret, prețurile online pentru un șezlong nou variază între 150 și 220 de lei. Este practic un paradox că sumele plătite pentru închirierea unui șezlong pentru câteva ore pot egala sau chiar depăși costul unui șezlong nou.

Această situație ridică semne serioase cu privire la practicile economice ale operatorilor din zonă, care par să profite de pe urma cererii ridicate și să nu ofere nici măcar bon fiscal, într-o evidentă speculă pe seama turiștilor care vizitează stațiunea., conform RTV.

Șezlongurile pe plajele din Mamaia se pot plăti și în rate. Cât costă închierea lor pentru o zi

În timp ce în alte țări europene, cum ar fi Grecia și Italia, turiștii beneficiază de șezlonguri gratuite cu condiția să consume la barul de pe plajă, în România situația este diametral opusă.

Citește și: Vacanță în Grecia. Prețuri cu 3 euro mai mari. Parcare și șezlong- 25€, mâncarea cel puțin 50 € / zi

În Mamaia, prețurile pentru un șezlong variază între 80  și 200 de lei pe zi, în funcție de zona stațiunii și de confortul oferit. Mai mult, administratorii plajelor aplică și politici dure, cum ar fi relocarea șezlongului dacă acesta este lăsat liber pentru o perioadă de timp, precum 30 de minute.

Comparativ cu insula Thasos din Grecia, unde tarifele pentru șezlonguri încep de la doar 3 euro (aproximativ 15 lei), diferența este uluitoare. În Mykonos, cunoscuta „Mamaia a Greciei”, costurile pot ajunge până la 100 de euro pentru un șezlong de lux.

Cât costă închirierea unui șezlong în Vama Veche, în iunie. Prețurile se apropie de cele din cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc

Ne aflăm în plin sezon estival, iar prețurile sunt din ce în ce mai mari pe litoralul românesc. Turiștii care vor să petreacă câteva clipe de relaxare la malul mării trebuie să se pregătească, pentru că vor avea de scos sume importante din buzunar, dacă vor să se simtă bine.

Citește și: Românii care merg în vacanțe în Grecia, ”bombardați” cu știri alarmiste? Ce informații sunt nereale

Cei care până acum credeau că Mamaia este costisitoare, nu au mers niciodată în Vama Veche, unde prețurile au bubuit în ultimii ani.

Prețurile din Vama Veche au crescut semnificativ în ultimii ani, așa că turiștii au ajuns să le compare în permanență cu cele din stațiunea Mamaia, considerată a fi cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te